Αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογραφία της Ιωάννας Τούνη  στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο και η ίδια επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις μιλώντας στην εκπομπή «Μέσα στη Νύχτα» με την Ελεωνόρα Μελέτη.

Η Ιωάννα Τούνη επέμεινε ότι δεν υπάρχει κάτι προκλητικό στη φωτογραφία με την ίδια να ποζάρει με τα πόδια ανοιχτά. «Εγώ δεν βλέπω κάτι προκλητικό, έχω τα πόδια μου σε ανάταση. Σου φαίνεται προκλητική αυτή η πόζα;» είπε ενώ την ίδια ώρα αναπαριστούσε το πώς στήθηκε μπροστά στο φωτογραφικό φακό. Εξήγησε, δε, ότι δεν φορούσε καλσόν γιατί «δεν μπορώ τα καλσόν, το ξέρουν όσοι με γνωρίζουν».

Η ίδια απέδωσε τις αντιδράσεις στο ότι «ο κόσμος δεν γνωρίζει την ιστορία του μέρους». «Εγώ τη γνώριζα. Όλοι ξέρουν μέσες άκρες ότι έχει συμβεί κάτι πολύ άσχημο. Αυτό το μνημείο έχει χτιστεί το 2005, ο κόσμος πίστευε ότι είχα μπει σε νεκροταφεία και είχα πατήσει σε τάφους. Έχει γίνει με αφορμή το θάνατο των Εβραίων στο Χίτλερ. Δεν έχει σχέση αυτό καθαυτό με τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, είναι προς αυτούς αλλά δεν είναι το σημείο που έγινε αυτό» συμπλήρωσε χαρακτηρίζοντας «δυσάρεστο» ό,τι έγινε με τους Εβραίους.

Στην ερώτηση γιατί μετά τις αντιδράσεις ανήρτησε την ίδια φωτογραφία αλλά «ντυμένη» η Ιωάννα Τούνη απάντησε ότι «δεν με ενόχλησε ο κόσμος που μπορεί να είναι απαίδευτος, με ενόχλησε η στάση των δημοσιογράφων που μιλούσαν για αγράμματη κοπέλα».

«Εγώ βρίσκω κάτι καλλιτεχνικό σε ό,τι ανεβάζω. Δεν βρίσκω κάτι σε αυτή τη φωτογραφία» επέμεινε.

Υποστήριξε, τέλος, ότι «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν για κάθε σημείο τα κατάλληλα ρούχα. Είναι έξω έξω σε μια πλατεία και βγαίνω φωτογραφία, θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε μνημείο».

Δείτε τη σχετική φωτογραφία:

touni1.jpg