Ελένη Κωνσταντίνου: “Πως να καθαρίσετε τη σχέση σας”

|
THESTIVAL TEAM

Η Ελένη Κωνσταντίνου γράφει για σχέσεις, γάμους και απορρυπαντικά και κλείνει τους ανοιχτούς λογαριασμούς της:

“Λατρεύω τα απορρυπαντικά!  Τώρα που αποφάσισα συνειδητά να χρησιμοποιώ νέα , eco-friendly προϊόντα, νιώθω να αποχωρίζομαι φίλους που για χρόνια (σε αντίθεση με τους πραγματικούς) «καθάριζαν» αμέσως για πάρτη μου.

Είναι μια σχέση όχι μόνο καθαριότητας αλλά και κάθαρσης πολλές φορές:

Αφού αγωνίζομαι αδίκως  να τινάξω τη σκόνη από το μυαλό του προϊσταμένου μου,  αφού δεν μπορώ να διώξω τη μούχλα από το γάμο μου και αφού πολλές φορές είδα τον εγωισμό μου να τσαλακώνεται χωρίς να μπορώ να αντιδράσω, καταφεύγω κ εγώ ολοένα και συχνότερα στην ηλεκτρική σκούπα, το υγρό σιδερώματος και τα πανίσχυρα καθαριστικά προϊόντα.

Κάποτε σε μια συνεδρία η ψυχαναλύτριά μου με ρώτησε: Γιατί φορτώνεσαι τόσες υποχρεώσεις  στη δουλειά και την οικογένεια? Ποιος σου είπε κοπέλα μου ότι είσαι το πανίσχυρο ΒΙΜ ? τότε κατάλαβα πόσο τα προϊόντα αυτά με εμπότισαν –ίσως από τους πόρους του δέρματος – επηρεάζοντας την ίδια μου τη ζωή.

Να ο φόβος του μπαμπά μη λεκιαστεί   η υπόληψη της οικογένειας, να η αγωνία της μάνας μη μείνω σε σκονισμένο ράφι… να ο ανταγωνισμός με τον μικρότερο και τη μεγαλύτερη  για το ποιος θα τη βγάλει καθαρή!:

Αγαπητοί μου γονείς και αδέρφια,  σας έχω νέα! σκόνες που εξαφανίζουν και τους πιο σκληρούς (κ απ τη ζωή) λεκέδες! αντιστατικά ξεσκονόπανα! ενισχυτικά πλυσίματος για αστραφτερή καθαριότητα!

Αγαπητέ μου σύζυγε, εσένα δεν σου έχω κανένα νέο. Αυτά που είχα να σου πω γέμισαν στίγματα σκουριάς και σκοπεύω να  αγοράσω καινούρια. Βλέπεις, μπορεί εγώ να ήμουν η ειδήμων στα προϊόντα λάτρας για το σπίτι, η λατρείας για εσένα,  αλλά με νίκησες  χρησιμοποιώντας ………

Το Over-lie!

Ανοίγω το ντουλάπι και οπλίζομαι με κουράγιο, αποφασιστικότητα και σπρέι που τα κάνει  όλα αόρατα.

Ψεκάζω, σκουπίζω, τελειώσαμε”.

 

Πηγή: omorfamystika.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.