Νίκος Κουρής: Μου συνέβη κάτι προσωπικό, είχα περάσει μια δύσκολη στιγμή

|
THESTIVAL TEAM

Μετά από τους δραματικούς ρόλους των τελευταίων ετών, η επιλογή του Νίκου Κουρή, να κάνει κωμωδία ξάφνιασε.

“Μου το πρότεινε η Κατερίνα Ευαγγελάτου. Πολλά έργα είναι υπέροχα, αλλά για μένα μετράει ποιος τα σηκώνει. Μου αρέσει να επιλέγω τις συνεργασίες μου και να συναντιέμαι με ανθρώπους που εκτιμώ. Η φάρσα θεωρώ ότι δεν είναι ελαφρύ και εύπεπτο είδος. Έχει διττά νοήματα. Εδώ, το βλέπουμε επί σκηνής με τους δίδυμους αδελφούς. Είναι ένα πρόσχημα να μιλήσουμε για την ύπαρξη, την ταυτότητα. Είναι τελικά κανείς μας ένας άνθρωπος μόνο; Γίνεται μια αποκάλυψη στο έργο, αλλά το ερώτημα αν τελικά βρίσκει κανείς τον εαυτό του μένει αναπάντητο”.

Μέσα από πολύωρες και δύσκολες πρόβες, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Κατερίνας Ευαγγελάτου, μαζί με τον συμπρωταγωνιστή του Ορφέα Αυγουστίδη προσπαθούν να κάνουν κωμωδία με αξιώσεις.

“Εκτιμώ αφάνταστα τους ανθρώπους που καταπιάνονται σοβαρά με την κωμωδία. Είναι δύσκολο να γίνεις καραγκιόζης χωρίς να καταφύγεις στην ευτέλεια. Στην παράσταση θα κάνουμε κωμωδία με δικούς μας όρους. Δεν είναι το είδος το θέμα, αλλά πώς το κάνεις. Γιατί η φάρσα ουσιαστικά εμπεριέχει τα πάντα: έρωτα, τρυφερότητα, νοήματα. Δεν υπάρχει κάτι μονοδιάστατο τελικά. Στην παράσταση βλέπουμε με ακραίο τρόπο την αναζήτηση του άλλου και τη χαρά που πηγάζει από την εύρεση του”.

Ήταν ένα ραντεβού αυτό με την Κατερίνα Ευαγγελάτου που απλά μετατέθηκε όταν δεν προχώρησε τελικά η συνεργασία τους στην παράσταση «Άλκηστη»;

 “Ναι, μου συνέβη κάτι προσωπικό, είχα περάσει μια δύσκολη στιγμή τότε. Δεν χάλασε ποτέ κάτι με την Κατερίνα και δεν πρόκειται να χαλάσει ποτέ. Ταιριάζουμε και μου αρέσει ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα. Διάλεξα αυτό τον ρόλο ενώ είχα και άλλες πολύ ωραίες προτάσεις. Κινούμαστε, όμως, προς την ίδια κατεύθυνση με την Κατερίνα, αισθητικά. Η αισθητική είναι ουσιαστικά το περιεχόμενο”, διευκρινίζει μιλώντας στο Gala.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.