Τους λόγους που τον οδήγησαν να απαντήσει δημόσια για τα σχόλια που έγιναν για την εμφάνιση της συζύγου του Σίσσυς Χρηστίδου, εξήγησε στον Νίκο Μουτσινά και στη νέα εκπομπή του OPEN «Για την παρέα», ο Θοδωρής Μαραντίνης.

«Υπάρχει μια λογορύπανση κάποια στιγμή. Η ομάδα εκεί προφανώς πήγε να κάνει λίγο πλάκα. Γιατί δεν ήταν μόνο ο Δημήτρης Παπανώτας, ήταν όλη η ομάδα που λίγο παρέσυρε τον άλλον. Το θέμα είναι καταρχήν ότι εμένα με ενόχλησε που κάποιος χλεύαζε τη γυναίκα μου και αυτό δεν το επιτρέπω έτσι κι αλλιώς και οφείλω να πάρω θέση σε αυτό το πράγμα. Κατά δεύτερον, με ενοχλεί πολύ το μήνυμα πίσω από αυτό και ως ακροατής και ως γονιός και ως άνθρωπος που συναναστρέφεται με νέους αρκετά, με ενοχλεί να περνά ένα μήνυμα- από ανθρώπους που έχουν καλώς ή κακώς βήμα δημόσιο – ενός προτύπου που εγώ διαφωνώ πάρα πολύ. Και σαν μήνυμα και σαν αξία και όπως θέλουμε να το πάρουμε.

Είμαι περίπου 18 χρόνια σε αυτό το χώρο. Ούτε ασχολούμαι με μικρότητες, ούτε με κατινιές. Με ενόχλησε σε διαφορετικά επίπεδα για αυτό και θεώρησα ότι πρέπει, ότι οφείλουμε όταν έχουμε αυτή την προσωρινή αναγνωρισιμότητα να κάνουμε και κάτι για αυτό πέρα από τον εαυτό μας. Για αυτό λόγο θέλησα με αφορμή όλο αυτό να οριοθετήσω καταρχήν κάτι σε σχέση με τη γυναίκα μου και κατά δεύτερον με ένα φαινόμενο που θεωρώ ότι πρέπει να το χειριστούμε αλλιώς», ανέφερε ο Θοδωρής Μαραντίνης.