Ο Όθωνας Μεταξάς είναι χαμηλών τόνων και δεν θέλει ν' απασχολεί με την προσωπική του ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ξέρουμε πολλά για εκείνον.

Η προσωπική σου ζωή πώς είναι;

-«Δεν έχει ενδιαφέρον η ζωή μου, είναι πολύ ήρεμη. Δεν απασχολώ τα μέσα... τίποτα.»

Τι σ’ έκανε να «πέσεις» σε τόσο μεγάλη ηρεμία; Στη δουλειά σου είσαι πολύ επιλεκτικός δεν κάνεις τηλεόραση και θέατρο μαζί, δεν εμφανίζεσαι στα κοσμικά. Δεν βγαίνεις, δεν διασκεδάζεις;

«Διάφορα… οι συνθήκες, η δική μου ανάγκη. Δεν κάνω τίποτα, βγαίνω ελάχιστα, καμιά φορά πηγαίνω στο σινεμά και ασχολούμαι με το τραγούδι»

Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάς μόνος;

«Ναι, περνάω πολλές ώρες της ημέρας μόνος μου. Δεν έχω πέσει σε κατάθλιψη, είναι συνειδητή επιλογή. Η δουλειά μου έχει μεγάλες δυσκολίες, όπως και επικινδυνότητα  προσωπικού αποπροσανατολισμού. Είναι τόσο έντονος ο συγχρονισμός με ανθρώπους που καμιά φορά χάνεις το στόχο σου, αυτό που είσαι, Οπότε, είναι χρήσιμο να ανασκουμπώνεσαι και να μένεις μ' εσένα, να επαναπροσδιορίζει πράγματα, να βγάζεις συμπεράσματα και να τα περνάς από ένα φίλτρο, το τι έχεις κάνει, τι κάνω, πού πάω και τι πραγματικά θέλω, τι μου ταιριάζει και τι όχι. Καμιά φορά σ' αυτό, μέσα στην αγωνία της δουλειάς, αλλά και του να είσαι στη δουλειά, υπάρχει ο κίνδυνος του αποπροσανατολισμού, της διάβρωσης να χάσεις κομμάτια του εαυτού σου»

Έχεις παρατηρήσει να σου συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όλοι το περνάμε αυτό. Τι ήταν εκείνο που σου «χτύπησε το καμπανάκι» να κάνεις περισσότερο focus στον εαυτό σου;

«Ήταν μια αίσθηση ότι ίσως χάνω αυτό που πραγματικά θέλω για μένα» εξήγησε στο Λοιπόν.