Η Τζένη Θεωνά εκτός από την υποκριτική, έχει ασχοληθεί και με την παρουσίαση. Μπορεί να είχε αρκετές προτάσεις, αλλά όπως παραδέχτηκε και η ίδια έχει κινηθεί πολύ δισταστικά σε αυτό το κομμάτι και εξηγεί τους λόγους.

Ποια είναι η μεγαλύτερη παγίδα για ένα ζευγάρι που μένει μαζί;

«Δεν υπάρχουν παγίδες. Οι χαρές και οι κίνδυνοι είναι ορατοί σε όλες τις σχέσεις όπου δημιουργείται ρουτίνα. Η ρουτίνα μπορεί να είναι και κάτι ζεστό και οικείο. Ο κίνδυνος είναι να στερηθείς: τον ιδιωτικό σου χώρο, να κάνεις τα πάντα με το σύντροφο σου, να είναι οι υποχρεώσεις περισσότερες από τον ποιοτικό χρόνο. Οι σχέσεις εξελίσσονται και δημιουργούνται νέες ισορροπίες. Όλα κάνουν κύκλους. Πόσες φορές δεν ερωτευόμαστε ξανά τον ίδιο άνθρωπο;»

Γενικώς, βλέπετε τη συγκατοίκηση ως μια ευκαιρία για το ζευγάρι να έρθει πιο κοντά ή ως ένα «δοκιμαστικό» πριν από το γάμο;

«Δεν θεωρώ το γάμο ως το επισφράγισμα μιας σχέσης και δεν βλέπω τη συγκατοίκηση ως «δοκιμαστικό». Προσωπικά συγκατοικώ γιατί θέλω να ζω με το σύντροφο μου. Η δέσμευση είναι απόφαση πρωτίστως εσωτερική»

Στην τηλεόραση έχετε δουλέψει και ως παρουσιάστρια. Αν, ταυτόχρονα με τη σειρά, σας ερχόταν μια πρόταση για παρουσίαση, τι θα επιλέγατε;

«Δεν θα βρισκόμουν σε δίλημμα. Θα προσπαθούσα μόνο να βρω το χρόνο και να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις ώστε να είμαι καλή και στα δύο. Την  παρουσίαση την αγαπώ πολύ και παρόλο που υπήρξαν προτάσεις, έχω κινηθεί πολύ συντηρητικά. Έχω διστάσει πολλές φορές. Πλέον νιώθω έτοιμη να δοκιμάσω καινούργια πράγματα όσον αφορά την παρουσίαση. Και θα τολμούσα να πω ότι πιστεύω πως έχω και άλλα πράγματα να δείξω στον τομέα αυτό» εξήγησε στο 7μέρεςtv.