Η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους επιστρέφει τηλεοπτικά μέσα από την καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Η επιστροφή».

Μια σειρά που η αγωνία της θα κορυφώνεται καθώς περνάνε τα επεισόδια, με πιο δυνατή στιγμή εκείνη της επιστροφής του εξαφανισμένου γιου της.

Τι σας έκανε να πείτε «ναι» στο νέο σίριαλ του ΑΝΤ1;

«Αρχικά η προηγούμενη καλή συνεργασία με τον παραγωγό, Γιάννη Καραγιάννη, γιατί έχει σημασία μεγάλη στην εποχή μας αυτό. Να ξέρεις ότι αυτά πού θα πεις,. αυτά θα ισχύουν. Φυσικά έπαιξε ρόλο το σενάριο, γιατί είναι μια πάρα πολύ ωραία ιστορία, με αγωνία και ενδιαφέρον που κι εμείς που το διαβάζουμε επεισόδιο με επεισόδιο έχει πολλή αγωνία. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι συνεργασίες, από τον Αλέξανδρο Πανταζούδη και τους άλλους δύο σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς, τους συναδέλφους. Όλα αυτά κάνουν μια δουλειά να έχει ενδιαφέρον»

Το δυνατό σημείο της «Επιστροφής» ποιο είναι;

«Νομίζω η σταδιακή αγωνία. Δεν περιμένεις να συμβούν κάποια πράγματα καθόλου ούτε από τους χαρακτήρες ούτε από τις συνθήκες. Και για μας είναι έκπληξη οι εξελίξεις»

Ο ρόλος σας ποιος είναι;

«Υποδύομαι την Έλενα, μια μητέρα 3 παιδιών. Κάποια στιγμή πριν 20 χρόνια, εξαφανίζεται το 4χρονο αγοράκι της, ο Μάνος, στα γενέθλια του σε μια παραλία. Τον ψάχνουν και όσο περνάνε τα χρόνια οι περισσότεροι γύρω μας λένε ότι έχει πεθάνει ή ότι έχει πνιγεί. Εκείνη είναι πεπεισμένη ότι ζει και επί 20 χρόνια τον ψάχνει. Και μια μέρα ανοίγει την πόρτα και είναι ένας νεαρός και της λέει ότι είναι ο γιος της. Από εκεί και πέρα ξεκινάνε όλα»

Δεδομένου ότι είστε μητέρα όπως και η ηρωίδα της σειράς, αυτό κάνει τον ρόλο πιο εύκολο;

«Μπορώ τις στιγμές του ρόλου να τις αντιληφθώ συναισθηματικά πολύ πιο εύκολα από το αν δεν ήμουν μητέρα. Ξέρω και μπορώ να καταλάβω πώς είναι η αίσθηση του να χάνεις ένα παιδί»

Όταν διαβάσατε το σενάριο και είδατε αυτή την εξέλιξη με την εξα-φάνιση ενός παιδιού, τρομάξατε; Μπήκατε στη θέση της ηρωίδας;

«Η σκέψη είναι τρομερή, είναι τρομακτική. Είναι από τα πιο φρικτά πράγματα που μπορεί να βιώσει ένας γονιός. Είναι ίσως και χειρότερο από τον ίδιο τον θάνατο, γιατί μια εξαφάνιση σου κρατάει μια ελπίδα»

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μητέρας στη ζωή σας;

«Είναι ο πιο σημαντικός ρόλος, όχι μόνο επειδή έτσι το αισθάνομαι, αλλά υποχρεωτικά είναι ο πιο σημαντικός. Οφείλεις να είσαι υπεύθυνος και να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για τους ανθρώπους που έφερες στον κόσμο» εξήγησε στο tvέθνος.