Η Σοφία Βογιατζάκη έχει μεγάλο σόι, αλλά δεν τους γνωρίζει όλους. Επιθυμία της ηθοποιού είναι να τους ψάξει έτσι ώστε να τους γνωρίσει όλους.

Κατάγεσαι από την Κρήτη...

«Ναι, από την Κρήτη κατάγομαι, είμαι «μισή» από το Καλοχώρι και «μισή» από την Ιεράπετρα, από τη μεριά του μπαμπά μου, του παππού δηλαδή, ο οποίος έφυγε μικρός από την Κρήτη, γιατί ο μπαμπάς μου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο μπαμπάς μου έχει μεγάλο σόι, 17 πρώτα ξαδέλφια Βογιατζάκηδες σε όλη την Κρήτη, έχω άλλα 40-50 ανίψια, διπλάσια ή τριπλάσια δηλαδή, όμως δεν τους ξέρω. Γνωρίζω μόνο μια θεία και δύο ξαδέλφια. Δεν ξέρω πού είναι, να πάω να τους ψάξω,  να τους βρω, εκείνοι γνωρίσουν πού είμαι, στα θέατρα που παίζω. Πού και πού έρχονται και με βλέπουν. Έτσι, όποτε ακούω το όνομα, λέω: «Ξάδελφος;».

«Είναι πολύ έντονοι άνθρωποι, εξωστρεφείς, του γλεντιού, του κεφιού και της παρέας, φιλόξενοι, είναι ίδιοι με τους Μακεδόνες. Θέλω να σου πω ότι η άλλη «μισή», από την πλευρά της μαμάς μου, είμαι από εκεί. Τα δύο άκρα ήρθαν και «κουμπώσανε» σ' εμένα. Οι Κρήτες  είναι  μην τους  «γυρίσει  το μάτι»! Εκεί, ποιος είδε τον θεό και δεν τον φοβήθηκε. Μιλάω λίγο τα κρητικά.  Αγαπώ πολύ την Κρήτη» εξήγησε στο Λοιπόν