Ο Ηλίας Μαμαλάκης έχει πολλά να θυμάται από την πορεία του στον χώρο της μαγειρικής και της τηλεόρασης. Ο ίδιος αποκαλύπτει ένα περιστατικό που τον συγκίνησε.

Στα τόσα χρόνια στην τηλεόραση ποιο είναι το καλύτερο κομπλιμέντο που έχετε εισπράξει;

«Εκείνο που θα μου μείνει αξέχαστο είναι όταν έκανα το «Στην κουζίνα ολοταχώς» και ένα βράδυ πήγαμε σε ένα εστιατόριο στην Κηφισιά να φάμε. Μπαίνοντας, έβγαινε ένα ζευγάρι, με ένα κοριτσάκι 5-6 χρόνων. Με έκανε μια αγκαλιά που με συγκλόνισε! Ακόμη και τώρα που το θυμάμαι συγκινούμαι. Και φυσικά το ότι καθοδήγησα νέα παιδιά σε έναν δρόμο που δεν είχαν σκεφτεί. Με πήρε τηλέφωνο μια κυρία από τη Λάρισα και μου είπε: «Σας ευχαριστώ γιατί χάρη σε εσάς και στην εκπομπή σας ο γιος μου, που ήταν “αλήτης” και δεν ερχόταν σπίτι, μαζεύτηκε προκειμένου να σας παρακολουθεί και από την εκπομπή σας θέλησε να γίνει μάγειρας. Βρήκαμε σχολή και σπουδάζει!». Και μια κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη, που ήθελε να γίνει ζαχαροπλάστης, βλέποντας τις εκπομπές μου μού τηλεφώνησε για να τη συμβουλεύσω»

Κινδυνεύσατε ποτέ μαγειρεύοντας;

«Θυμάμαι το 2014, όταν ανοίξαμε το μαγαζί στην Κηφισιά, στις 25 Μαρτίου... Το εθνικό φαγητό για εκείνη την ημέρα είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά. Τηγανίζαμε, λοιπόν, σε τέσσερα τηγάνια απεριόριστη ποσότητα και, ενώ πήγα να τσεκάρω κάτι, βούτηξα τη μία παλάμη μου μέσα στο καυτό λάδι! Αντέδρασα σαν να μη συνέβη τίποτα. Μόνο κατά τις 4 το απόγευμα, που τελείωσε η δουλειά, άρχισα να πονάω. Του έβαλα έναν αφρό που ανακουφίζει, έσκασα και τις φουσκάλες κι όλα καλά» δήλωσε στην espresso.