Για την συμμετοχή του στη σειρά “Μαύρα Μεσάνυχτα”, την οποία χαρακτήρισε μία από τις ωραιότερες τηλεοπτικές του εμπειρίες, μίλησε ο Ηλίας Μαμαλάκης στο “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού.

Τα εγγόνια θα είναι δικά σας, δεδομένου ότι θα γνωρίσουν εσάς ως παππού.

Ασφαλώς. Βέβαια, αυτό θα συμβεί, είναι λογικό. Θέλω δύο εγγόνια και να είναι κορίτσια. Από μία μεγάλη σύμπτωση η μαμά της Ντορίτας λέγεται Ευγενία, η μαμά μου είναι Ευγενία, η κόρη μας είναι Ευγενία, άρα, αν βγει κορίτσι, θα το βγάλουμε Ευγενία. Θα βγάλω το όνομα της μαμάς μου.

Ευγενία έλεγαν και την τηλεοπτική σας μητέρα, στη σειρά «Μαύρα Μεσάνυχτα».

Τι ανάμνηση και αυτή; Από τις ωραιότερες εμπειρίες της τηλεόρασης που έχω με τον Πάνο Κοκκινόπουλο.

Θα θέλατε να κάνετε κάτι που να αφορά την υποκριτική και να γίνετε «λίγο» ηθοποιός;

Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί μου αυτό μου είπαν: Ότι θα μπορούσα να είχα γίνει ηθοποιός. Θα το ήθελα μόνο σε κάποιο σίριαλ ή ταινία που δεν έχει επαναληπτικότητα. Θα βαριόμουν να κάνω θέατρο, κάθε μέρα το ίδιο πράγμα. Μου έκαναν πρόταση για μια παράσταση στο Ηρώδειο, τον «Πατούχα», του Κονδυλάκη. Είχε ένα ρόλο του δημάρχου που μου ταίριαζε για να τον παίξω, αλλά φοβήθηκα. Στο Ηρώδειο να έχω 2.000 άτομα κι εγώ να κάνω τον ηθοποιό; Μου είχαν κάνει μια πρόταση να παίξω και σε γνωστό σίριαλ, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου σκηνοθετικά και δεν πήγα. Ένα όνειρο που δεν το έχω πει ούτε στην Ντορίτα είναι ότι θα ήθελα πάρα πολύ να σκηνοθετήσω ένα θεατρικό.