Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Από μία παράσταση χάσαμε πολλά λεφτά και δύο σπίτια

|
THESTIVAL TEAM

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο παρελθόν ένιωσε στο πετσί του τι πάει να πει οικονομική ανέχεια από τη στιγμή που λόγω μιας παράστασης χρειάστηκε να πουλήσει δύο σπίτια! Ο ίδιος μιλάει για το παιδί που δεν έκανε ποτέ αλλά και για τις δύσκολες στιγμές που έζησε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Είναι μία έλλειψη για σένα η μη ύπαρξη ενός δικού σου παιδιού στη ζωή σου;

Θα μπορούσε να ήταν και έλλειψη. Αλλά, όταν τα βάζεις κάτω με τη λογική σου και όχι με το συναίσθημα, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι εύκολο να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί όταν δεν είσαι έτοιμος. Εγώ, νομίζω, δεν υπήρξα και δεν θα υπάρξω ποτέ έτοιμος.

 Ούτε τώρα, στα 55 σου;

Ούτε. Κουράζομαι εύκολα. Κι απ’ τη συνήθεια των καταστάσεων. Κι εκεί κάνω «μάχη» για να το παλέψω, να «γίνω» και ν’ αλλάξω. Πόσο μάλλον αν είχα ένα παιδί – θα γινόμουν άδικος στο παιδί αν εγώ θέλω πέντε ώρες ησυχία μέσα στο σπίτι γιατί πρέπει π.χ να μελετήσω ή να γυρνάω τσακισμένος απ’ τη δουλειά έπειτά από γύρισμα και θέατρο στις 12 το βράδυ και να πρέπει να παίξω με το παιδί – αν και θα έβρισκα τη δύναμη. Δυστυχώς, δουλεύουμε πάρα πολλές ώρες.

Ακόμη και τώρα, σε αυτή την ηλικία;

Δεν σταματά αυτό. Πριν από κάποια χρόνια, όταν έκανα τον «Κοριολανό», μου έλεγε ο Μιχάλης Κακογιάννης: «Μόνο με αυτό που κάναμε εδώ, στο εξωτερικό θα είχες λύσει το επαγγελματικό σου». Τώρα γίνονται όλα κάτω από πίεση. Διότι, δυστυχώς, σε αυτή τη χώρα, δεν σου φτάνουν τα λεφτά που βγάζεις για να δημιουργήσεις μία ποιότητα ζωής και να πεις «θα κάτσω μια χρονιά, να ησυχάσει το κεφάλι μου, να μελετήσω, να προγραμματίσω, να ζήσω κάπως αλλιώς με τη γυναίκα μου».

Είχες φτάσει και στα όρια της οικονομικής ανέχειας, θυμάμαι, κάποτε…

Με τη «Φωλιά του Κούκου». Ναι. Γιατί ρισκάρεις στο θέατρο. Η συγκεκριμένη παράσταση δεν πήγε καλά εμπορικά, αν και πήγε πολύ καλά καλλιτεχνικά. Εκεί χάσαμε πολλά λεφτά. Και δύο σπίτια.

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.