Ο Στέλιος Κρητικός μιλά στη Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν για το Survivor, τα κιλά που έχασε στον Άγιο Δομίνικο, αλλά και τα κιλά που πήρε επιστρέφοντας….

Ήθελες να φτάσεις στον τελικό; Ήταν θέμα τραυματισμού. Τα γόνατα μου επιβαρύνθηκαν πάρα πολύ από τους συχνούς τραυματισμούς και  την αδυναμία, γιατί είχα χάσει πάρα πολλά κιλά. Αυτό οδήγησε στο να στεγνώσει τελείως το σώμα μου και τα γόνατα μου, που είναι πολύ άσχημα τραυματισμένα αυτή τη στιγμή και ακόμα δεν έχω γίνει καλά. Έτσι, ήταν φυσικό κι επόμενο να έρθει η αποχώρηση μου κάποια στιγμή, αλλά αισθάνομαι γεμάτος. Έζησα 3,5 μήνες μέσα στο παιχνίδι, αν ήμουν καλά, γερός, γιατί είχα να προσφέρω πάρα πολλά στην ομάδα μου.

Πόσα κιλά έχεις φτάσεις αυτή τη στιγμή; Έχω πάρει τα 15 κιλά που έχασα στο παιχνίδι και μάλιστα έχω πάρει και 5 κιλά παραπανίσια. Στο σύνολο έχω πάρει 20 κιλά. Έχω κάνει το γνωστό «σωσίβιο» πλέον, είναι η πρώτη φορά. Το Survivor ήταν η αφορμή για να χαλάσει το σώμα μου. Βέβαια, το «σωσίβιο» θα το χρησιμοποιήσει η κόρη μου στη θάλασσα, γιατί είναι ακόμα 2 χρονών και δεν ξέρει μπάνιο, οπότε θα μου χρειαστεί!

Η σύζυγος σου μαγειρεύει συνέχεια; Όχι, με φροντίζει, με προσέχει, αλλά εγώ πλέον γίνομαι ατίθασος και ζητάω γλυκά. Φεύγω, πάω στο περίπτερο, παίρνω γλυκά, παγωτά και άλλα, διάφορα, μόνος μου και τα κρύβω.

Αυτό θεωρείς ότι αποδίδεται στη στέρηση που έζησες μέσα στο παιχνίδι; Το παιχνίδι μου κόλλησε το να τρώω γλυκά, κάτι που δεν είχα – έτρωγα μόνο παγωτό. Με τα γλυκά και ό,τι είχε σχέση με ζαχαροπλαστεία δεν ήμουν φίλος. Τώρα δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να περάσω με το αυτοκίνητο ή με τα πόδια και να μη γυρίσω το κεφάλι μου για να δω τη βιτρίνα.