Για τη φήμη που έχει ως γυναικάς, τη σχέση που έχει ο ίδιος με το ωραίο φύλλο αλλά για το αν οι ηθοποιοί είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία, μίλησε στο Down Town, ο  Κώστας Κόκλας.

Η σχέση σου με τις γυναίκες πώς είναι; Έχεις τη φήμη του γυναικά.

Αγαπώ πάρα πολύ τις γυναίκες, έχω πολύ ωραίες εικόνες από εκείνες. Όπως σου είπα πριν, η μητέρα μου ήταν μοδίστρα και μεγάλωσα ανάμεσα σε γυναίκες που άλλαζαν ρούχα, με κλωστές και κουβαρίστρες, άκουγα τα γέλια τους, τα κουτσομπολιά τους, όλα αυτά που λένε οι γυναίκες.

Υπάρχει κάτι στις γυναίκες που δεν καταλαβαίνεις;

Πλέον τα καταλαβαίνω και τα κατανοώ όλα. Πιο μικρός έκανα ότι εκπλήσσομαι με ορισμένες συμπεριφορές, αλλά πια τις αγαπάω τόσο πολύ που τα καταλαβαίνω όλα. Και τις ανασφάλειες τους, και τα πείσματα τους, και την ανάγκη που έχουν πολλές φορές να βγουν από πάνω και να πουν και μια κουβέντα παραπάνω. Λες «δεν βαριέσαι, χαλάλι σου. Αφού σ’ αγαπάω πες ό,τι θέλεις». Έλεγε ο Laurence Olivier σε έναν βοηθό του, όταν είχε σχέση με τη Vivian Lee και υπήρχαν κόντρες και ζήλιες μεταξύ τους: «Όσο και αν σε σέβονται, όσο μεγάλος και σπουδαίος και αν γίνεις, ακόμη και βασιλιάς, πάντα θα υπάρχει μια γυναίκα που θα σε μειώνει και θα νιώθεις ένα τίποτα». Αυτό το έχω αποδεχτεί και το αγαπάω.

Είναι αλήθεια ή μύθος ότι οι ηθοποιοί είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;

Μύθος. Ό,τι δουλειά κι αν κάνεις, έχουν γίνει πια δύσκολες οι ερωτικές σχέσεις. Δεν είναι, δηλαδή, περισσότερα τα διαζύγια στους ηθοποιούς απ' ό,τι είναι στους καθηγητές ή στους τραπεζικούς υπαλλήλους. Δεν είναι η απιστία χαρακτηριστικό του κλάδου μας.