Ιωάννα Παππά: Προσπάθησα να υιοθετήσω μια πιο ανδρική συμπεριφορά όταν…

|
THESTIVAL TEAM

Για το πως οδηγήθηκε να υιοθετήσει μια αντρική συμπεριφορά όταν δέχτηκε ρατσισμό επειδή είναι γυναίκα, μίλησε στην εκπομπή Όλα Καλά, με αφορμή τις παραστάσεις με «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» στο θέατρο Αυλαία, η Ιωάννα Παππά.

«Όταν συνειδητοποίησα αυτή την τάση, μια ρατσιστική διάθεση, χωρίς να είναι πιστεύω πολύ συνειδητή, προσπάθησα να υιοθετήσω μια πιο ανδρική συμπεριφορά. Έχω αποβάλει στον τρόπο που επικοινωνώ τα γυναικεία χαρακτηριστικά και τα κρατάω μόνο για τις προσωπικές μου σχέσεις.

Στην αρχή νομίζω ότι πήγαν τα μίντια να με κατατάξουν ως sex symbol, λόγω και του νεαρού της ηλικίας και του ότι υπήρξε μεγάλη έκθεση λόγω επιτυχίας των σειρών. Υπάρχει αυτή η τάση. Εμείς είμαστε και σε μια χώρα που δεν έχουμε μάνατζερ, κάποιον να μας προφυλάσσει τη δημόσια εικόνα μας, οπότε στο ξεκίνημα τα πράγματα είναι λίγο άγρια, γιατί δεν είναι διαχειρίσιμα από εμάς τους ίδιους. Εγώ ευτυχώς δεν βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, αλλά αν δεν έχει κάποιος να ασχοληθεί με κάτι πιο σοβαρό και ασχολείται με το αν έχω αδυνατίσει ή παχύνει, δεν ξέρω… Εμένα δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί όταν ξέρεις ότι δεν είσαι άρρωστος ας πούμε. Αλλά και πάλι, αυτά τα πράγματα είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι για αυτούς που ασχολούνται με αυτά. Γιατί ακόμα και αν κάποιος είναι άρρωστος και το σχολιάζεις, νομίζω ότι εκεί πια ξεπερνάς πολύ τα όρια που πρέπει να υπάρχουν.

Νομίζω ότι είτε είσαι άντρας ή γυναίκα, όταν βλέπεις τα πρώτα χαρακτηριστικά μιας γήρανσης, μπορεί να σε τρομάξουν. Ξεκίνησα τη δουλειά επαγγελματικά στα 22-23. Φυσικά θα είμαι διαφορετική από ότι στα 40», ανέφερε η Ιωάννα Παππά.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.