Το γεγονός ότι η Ρένα Μόρφη είναι εγγονή του άλλοτε αστεριού του Βόλου, της Σούλης Ανατολή, μπορεί να μην την είχε επηρεάσει άμεσα, σίγουρα όμως η γιαγιά της ήξερε καλά πώς να την κάνει να λατρέψει το τραγούδι.

«Μακάρι να είναι καρμικό. Και μπορεί να είναι, τώρα που το σκέφτομαι, γιατί δεν ήξερα ότι ήταν τραγουδίστρια. Πάντα τραγουδούσε μέσα στο σπίτι και με έπαιρνε μαζί σε χορωδίες και έλεγε τραγούδια όταν βγαίναμε έξω οικογενειακά και την καμαρώναμε. Ο παππούς μου την έλεγε “αηδόνι”. Είναι μια πανέμορφη γυναίκα, με περίσσια χάρη, από εκείνες που ξεχώριζαν στην εποχή τους. Όμως, μόνο αφού ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρά με το τραγούδι μού αποκάλυψε ότι είχε ασχοληθεί κι εκείνη επαγγελματικά με αυτό. Μέχρι τότε, νόμιζα ότι ήταν απλά το χόμπι της. Εμφανιζόταν σε ένα κοσμικό κέντρο, την “Εξωραϊστική”, και η διαφήμιση ήταν “Σούλη Ανατολή, το νέο αστέρι του Βόλου”. Το όνειρο αυτό κράτησε λίγο, γιατί το διαδέχθηκε αυτό της οικογένειας. Εκείνες τις εποχές έπρεπε να διαλέξεις. Ε, και διάλεξε εμένα», είπε στην Real η τραγουδίστρια.

Η ίδια αναφέρθηκε και στους Imam Baildi, με τους οποίους μετρά εμπειρίες μιας ζωής. «Με τους Imam Baildi έχω γνωρίσει τον κόσμο. Κυριολεκτικά. Ταξιδεύουμε τόσο πολύ σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αυτό σίγουρα έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Από μικρή είχα ριζωμένη μέσα μου τη λαχτάρα του ταξιδιού, να γευτώ, να μυρίσω και να συναντήσω διαφορετικά πράγματα, αλλά με τους Imam Baildi έχει πάρει άλλες διαστάσεις. Γνωρίζουμε τα μέρη με έναν πολύ πιο βαθύ τρόπο, γιατί ερχόμαστε σε αληθινή επαφή με τους ανθρώπους του», σημείωσε.