Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου παρόλο που παραδέχεται ότι κάνει κάποιες θεραπείες για να δείχνει νεότερη, αποκαλύπτει τη μεγάλη φοβία της για τις πλαστικές με νυστέρι, τονίζοντας δε πως δεν θα το έκανε ποτέ μιας και ως ηθοποιός, θέλει να διατηρήσει τις εκφράσεις του προσώπου της καθώς θεωρεί πως αυτό είναι το «εργαλείο» της δουλειάς της.

Διαβάστε τι ανέφερε η ηθοποιός στην Real:

Είσαι μοιραίο πλάσμα όπως η Μποβαρί;
Είμαι κορίτσι της διπλανής πόρτας...

Δίνεις, ωστόσο, μια εντύπωση μοιραίας ύπαρξης.
Μπορεί να έχω υπάρξει μοιραία για κάποιους, όπως και εκείνοι για εμένα, αλλά το... κανονικό μου είναι το «κορίτσι της διπλανής πόρτας». Οι φίλοι μου το ξέρουν.

Κι όταν λέμε κορίτσι, κορίτσι! Μα δεν μεγαλώνεις;
Πόσο σε αγαπώ! Η αλήθεια είναι πως μου έχει φερθεί καλά ο χρόνος, καθώς πλησιάζω τα πενήντα...

Δεν έχεις βάλει νυστέρι πάνω σου;
Φοβάμαι, παιδί μου... Κάνω κάποιες θεραπείες, προσέχω τον εαυτό μου, αλλά μέχρι εκεί. Είναι  λογικό να υπάρχει κάποια φθορά με το πέρασμα του χρόνου.

Δεν σε πιάνει, όμως, πανικός γι’ αυτό όπως άλλες;
Κανένας πανικός. Περνάει ο χρόνος και πρέπει να το αποδέχεσαι. Να τρέξω να κάνω λίφτινγκ και να πρέπει να... ξανασυστηθώ; Κάποιες δεν αναγνωρίζονται πια. Ε, όχι αυτό δεν θα το κάνω ποτέ! Χρειάζεται ένα μέτρο σε όλα. Αλλωστε, οι ηθοποιοί πρέπει να έχουμε εκφραστικό πρόσωπο - αν αυτό το παγώσεις, όπως η Νικόλ Κίντμαν, πώς θα παίξεις; Θέλει να δείξει συναίσθημα και δεν μπορεί!