Για τη συμμετοχή της στη Eurovision το 1979 με το τραγούδι «Σωκράτη», μίλησε η Ελπίδα αποκαλύπτοντας ένα αναπάντεχο γεγονός.

Μπορεί σήμερα να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια που έχουμε στείλει στον διαγωνισμό τραγουδιού και τότε να το είχαν πιστέψει πολύ, στηρίζοντας το, ωστόσο η θέση που είχε πάρει ήταν η 8η προς μεγάλη απογοήτευση όλης της αποστολής όπως εξομολογείται η Ελπίδα σε συνέντευξη της στο «Φτιάξε καφέ να στα πω».

Η Κύπρος τότε δεν είχε μπει ακόμα στον διαγωνισμό  (ξεκίνησε το 1981) , για να υποστηρίξει και εκείνη την ελληνική συμμετοχή.

«Νομίζω η ιστορία που έχει αφήσει το Σωκράτη Superstar δείχνει την αξία που είχε. Την εποχή αυτή δουλέψαμε πάρα πολύ, άξιζε το τραγούδι μας και δεν πήραμε καλή θέση και νιώσαμε και απογοητευμένοι. Έκλαιγα εκείνο το βράδυ γιατί περιμέναμε ότι είμαστε στους 3 πρώτους 100%, είχαν δοθεί χρήματα στην εταιρεία, είχε γίνει όλο το backround, αλλά δεν είχαμε και την Κύπρο να μας ψηφίσει, με 12 βαθμούς της Κύπρου θα βγαίναμε στην 3η-4η θέση. Ήταν σημαντικό. Είναι από τα 12 επιτυχέστερα τραγούδια της Eurovision, έτσι έχει ψηφιστεί. Μια εβδομάδα πριν τη Eurovision μου έκλεψαν το φόρεμα. «Εγκεφαλικό» κανονικό. Ευτυχώς η μοδίστρα που μας τα είχε κάνει, ήταν ειδική παραγγελία, το έφτιαξε από την αρχή αμέσως, σε μια Κυριακή ας πούμε» εκμυστηρεύτηκε η τραγουδίστρια.