Την ταπεινότητα του χαρακτήρα του έχει καταφέρει να συγκρατήσει, o Κωνσταντίνος Βασάλος, ακόμα και μετά τη δημοσιότητα, που απέκτησε λόγω της συμμετοχής του στο Survivor.

Μιλώντας στην εφημρίδα Real και ερωτηθείς αν η δημοσιότητα τον έκανε να «καβαλήσει» το καλάμι, απάντησε: «Όχι, γιατί είμαι ένας πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος. Κάτι τέτοιο αποκλείεται, αφού όλοι μας είμαστε αναλώσιμοι και όλα είναι παροδικά. Δεν έχει κανένα νόημα να «καβαλήσω» το καλάμι. Από ένα ριάλιτι βγήκα, δεν είμαι και ο πρωθυπουργός!».

Ακόμη, κλήθηκε να απαντήσει το πώς έχει καταφέρει να ισορροπήσει μια ωραία εμφάνιση με ένα προσγειωμένο μυαλό. «Το ότι έχω μια ωραία εμφάνιση δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα είμαι "κατειλημμένος". Έτυχε το επάγγελμά μου να είναι personal trainer και να ασχολούμαι με τη γυμναστική. Είναι φυσικό επακόλουθο το ότι ασχολήθηκα περισσότερο με το σώμα μου, αφού αυτό είναι το μέσο προβολής της δουλειάς μου. Αν ήμουν χοντρός με κοιλιά, ποιος θα με εμπιστευόταν για να του κάνω προπόνηση; Η απάντηση είναι μία: "Αυτός είναι απλώς ο χαρακτήρας μου"», απάντησε ο ίδιος.