Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλλο το οποίο ψηφίστηκε χθες από το ελληνικό κοινοβούλιο, σχολίασε ο γνωστός ηθοποιός και δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος.

«Κάθε νόμος κρίνεται στην πράξη. Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι είδα έναν πολιτισμό από όλες τις πλευρές. Είδα μια Εκκλησία όπου έπαιξε το διακριτό της ρόλο, έτσι όπως πρέπει να τον παίξει, είδα ότι πραγματικά υπάρχει μια πνευματική ηγεσία ανωτάτου επιπέδου αυτή τη στιγμή στην εκκλησία, είδα όλες τις πλευρές να διατυπώνουν αντιρρήσεις. Κι εγώ έχω κάποιες αντιρρήσεις προσωπικά, αλλά τελικά θα δείξει η πράξη τι ακριβώς χρειαζόμαστε από αυτό το νομοσχέδιο και τι ενδεχομένως να έπρεπε να τροποποιήσουμε και μπροστά μας είναι η ζωή, μπορεί να τροποποιηθεί. Εκεί στο 15 της ηλικίας, θα ήμουν σε δίλημμα αν ήταν να ψηφίσω» απάντησε ο δήμαρχος Στυλίδας.

«Αν ήταν να ψηφίσω με γνώμονα το δικό μου παιδί, και δεν θέλω να περιαυτολογήσω, σεμνύνομαι να πω ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ψηφίσω να αποφασίζουν από τα 15, αλλά δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι» συμπλήρωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, ενώ όσον αφορά τις αντιδράσεις από την Εκκλησία και το ρόλο της απάντησε:

«Αν υποθέσουμε, ότι η ζωή μας, ο πολιτισμός μας, ό,τι υπάρχει είναι ένα όχημα, το οποίο ξεκινά να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, χρειάζεται και το γκάζι, χρειάζεται και το ντεμπραγιάζ, τη μετριοπάθεια, χρειάζεται σίγουρα το φρένο, αλλά χρειάζεται και το χειρόφρενο. Όλα χρειάζονται. Όλες οι φωνές χρειάζονται, αρκεί να έχουμε τον κανόνα του πολιτισμού και του διαλόγου.»