Τις διακοπές της συνεχίζει οικογενειακά η Δέσποινα Βανδή. Μπορεί να έκανε πολλά ταξίδια σε διάφορους προορισμούς στην Ελλάδα, όμως με μια φωτογραφία της κι ένα μήνυμα στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μας αποκάλυψε ποιο νησί ήταν αυτό που την συγκλόνισε και την έκανε να γυρίσει στο παρελθόν της.

Ο λόγος για την Σύρο.

Διαβάστε όσα έγραψε η τραγουδίστρια:

«Οι τόποι που πάντα μαρτυρούν την ιστορία τους και κάθε γωνιά και κάθε ετοιμόρροπο σπίτι με μεταφέρει με έναν παράξενο τρόπο πίσω στο χρόνο και με κάνει να φαντάζομαι τις ζωές των ανθρώπων που έζησαν εκεί μέσα-γέλια, καβγάδες, αγωνιες, χαρές και λύπες-με συγκινούν πολύ! Ισως και να είναι ένας μοναδικός τρόπος να "ακουμπήσεις" το παρελθόν! Λεω στο Μελινακι που περπατάει μαζί μου στα στενά δρομάκια της Σύρου "κοίτα και φαντάσου, τι μπορεί να πέρασε αυτή η οικογένεια που ζούσε εδώ κάποτε"!Γιατι η Σύρος έχει μεγάλη ιστορία!

Εκει που οι καθολικοί ζουν χρονια τώρα αρμονικά με τους ορθόδοξους! Εκει που οι Έλληνες πρόσφυγες βρήκαν καταφύγιο! Εκει που όταν η Ελλάδα μας δεν είχε τη μορφή που έχει σήμερα, το 1864 στην Ερμούπολη χτίστηκε το θέατρο Απολλων ,ένα θέατρο που έχει πολλά από τα στοιχεία της Σκάλας του Μιλανου! Εμεις τότε αποκτούσαμε τα Επτάνησα και η Σύρος ήταν σε απόλυτη ανάπτυξη!

Η πατρίδα του Βαμβακάρη που έγραψε τη Φραγκοσυριανή! Οπου φραγκος σήμαινε καθολικος!

Σεβασμός είναι λέξη που αρμόζει σε τέτοιους τόπους! Και οι Ελλάδα μας έχει πολλούς!

Σεβασμός και δέος!»