Άγνωστα περιστατικά από τη ζωή της Αλίκης Βουγιουκλάκη αποκάλυψαν άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά της στο Down Town Κύπρου με αφορμή το αφιέρωμα που φιλοξενούσε. Η Νόρα Βαλσάμη μίλησε στο περιοδικό για την αγαπημένη ηθοποιό και τη φιλία που της έδενε.

Συγκεκριμένα είπε: «Τη γνώρισα ουσιαστικά την πρώτη μέρα της “Λυσιστράτης”, το 1986. Πιο πριν, την ήξερα μόνο κοινωνικά, μέσα από τις κοσμικές εκδηλώσεις. Με τη “Λυσιστράτη”, όπου εγώ έκανα τη Μυρίνη, παίξαμε στην Επίδαυρο για δύο μέρες -εκεί έγινε η πρεμιέρα- μετά περιοδεία και Ηρώδειο. Θυμάμαι πολλές διακοπές, στο σπίτι της, στον Θεολόγο.

Μια αγαπημένη μας συνήθεια ήταν να ανεβαίνουμε στα κεραμίδια, να βλέπουμε το ηλιοβασίλεμα, να τραγουδάμε Μητροπάνο και μετά να κλαίμε… Τι να πρωτοθυμηθώ; Τραπέζια στο σπίτι της, όπου έπαιζαν με τις ώρες χαρτιά, με τον Λεμπέση και πολλούς άλλους φίλους… Μου έδινε 5000 δραχμές τότε, για να παίζω εγώ πόκα, “παίξε εσύ για μένα” έλεγε, και πάντα τα έχανα. Και μετά μου έδινε άλλες 5000 δραχμές για να ξαναπαίξω.

Μια άλλη φορά, που δεν θα ξεχάσω, έκανε το τραπέζι μόνο για τις δυο μας. Μαγείρεψε μακαρόνια με γαρίδες: “Απόψε είναι μόνο για μας, δεν θέλουμε κανένα!”, είπε. Με λάτρευε και τη λάτρευα, η μια τιμούσε την άλλη και υπήρχε σεβασμός. Είμαι τόσο τυχερή που έζησα μια τέτοια φιλία».