Σε συνέντευξή του ο Κώστας Μαρτάκης, τόνισε ότι στις αρχές της καριέρας του κανένας δεν στεκόταν στη φωνή του, αλλά μόνο στην εμφάνισή του.

«Είναι αλήθεια ότι όλοι στην αρχή στέκονταν στην εμφάνιση μου. Από τη μία μου έκανε καλό το γεγονός ότι τραβούσα τα βλέμματα και την προσοχή του κόσμου. Από την άλλη, όμως, δεν πρόσεχαν τόσο τη φωνή μου. Γι αυτό τον λόγο πείσμωσα και δούλεψα πάρα πολύ τη φωνή μου. Ακόμα κάνω μαθήματα φωνητικής. Για να αποδείξω στον κόσμο ότι τραγουδάω, πίστεψε με, δούλεψα πάρα πολύ. Αγωνίστηκα γι αυτό το πράγμα» τόνισε στο Πρώτο Θέμα.

Υπήρξε περίοδος που είχε ανασφάλεια ως τραγουδιστής; «Κανονικά δεν θα έπρεπε να τα σκέφτομαι γιατί πάντα ήξερα τις φωνητικές μου δυνατότητες. Αλλά επειδή δεν υπήρξα ποτέ ψώνια, ήρθαν στιγμές που αναρωτήθηκα: "Μήπως δεν κάνω γι' αυτή τη δουλειά; Γιατί κάποιοι λένε ότι είμαι ατάλαντος;". Περνούσαν αυτές οι σκέψεις από το μυαλό μου, αλλά έφευγαν γρήγορα,· Η αποδοχή που αισθάνομαι από τον κόσμο μου έδινε και μου-δίνει ακόμα τη δύναμη να συνεχίσω».