Η Κατερίνα Καινούργιου παραδέχεται ότι η απομάκρυνσή της από τον Alpha της στοίχισε πολύ και την πλήγωσε.

«Με πόνεσε. Ήμουν επτά χρόνια στο κανάλι. Εκλαψα περισσότερο κι από ό,τι έχω κλάψει για χωρισμό μου. Δεν μπορούσα καν να σκεφτώ ότι υπάρχει θέση για μένα σε κάποιο άλλο κανάλι. Εννοείται ότι μου βγήκε σε καλό. Πλέον είμαι πιο ανεβασμένη ως brand name.

Μου το λέγανε φίλοι και άνθρωποι του χώρου ότι θα είναι μια καλή επαγγελματική κίνηση, αλλά δεν τους άκουγα. Μια αποτυχία που ίσως φαντάζει ως τελειωτική, αυτό που λέμε "τελείωσε η ζωή μου", ανοίγει άλλες πόρτες που σίγουρα κρύβουν πολλές επιτυχίες. Τι άλλαξε φέτος; Αφέθηκα στα χέρια ενός έμπειρου ανθρώπου, του Θέμη Μάλλη. Φέτος έχω ακούσει τον αρχισυντάκτη μου. Δεν πήγα να το παίξω ρεπόρτερ που θα φέρει το αποκλειστικό. Είμαι η παρουσιάστρια και ακούω τον αρχισυντάκτη μου. Ακόμη και ο τίτλος "Φτιάξε καφέ να στα πω" είναι δική του έμπνευση. Στην αρχή δεν τον ήθελα. Ο Θέμης είναι σπουδαίος αρχισυντάκτης, ξέρει πώς στήνονται επιτυχημένες εκπομπές» τόνισε στο Big Fish.

H Κατερίνα Καινούργιου ποστάρει συχνά μελαγχολικούς ποιητικούς στίχους και αποσπάσματα από λογοτεχνικά βιβλία. «Είμαι διαφορετική από την εικόνα που δείχνω. Επειδή μου αρέσουν το ξανθό μαλλί και οι μακριές βλεφαρίδες δεν σημαίνει ότι δεν έχω ευαισθησίες. Πάντα έβρισκα τον εαυτό μου στις περιόδους που ένιωθα θλίψη. Η δική μου ψυχοθεραπεία όταν γυρίζω σπίτι είναι να διαβάζω βιβλία. Πήγαινα και σε ψυχολόγο. Είχα τρομερή ανάγκη να πάω. Μόλις όμως άρχιζα να νιώθω κάπως καλύτερα, το σταματούσα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην παραδεχτεί κανείς ότι έχει ανάγκη να μιλήσει για τα προβλήματα του με έναν ειδικό. Κανονικά θα έπρεπε να το βλέπουμε όπως το γυμναστήριο. Η ψυχοθεραπεία είναι κάτι που μας βοηθά να γινόμαστε πιο υγιείς».