Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι απών από τα καλλιτεχνικά δρώμενα εδώ και τέσσερα χρόνια. Μετά τις σοβαρές περιπέτειες του με την ελληνική δικαιοσύνη και την “αιμορραγία” που υπέστη εξαιτίας του κουρέματος καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες και αφού όλα είχαν αίσιο τέλος, επιστρέφει στην ελληνική μουσική σκηνή.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής, σε μια σπάνια συνέντευξή του στο ένθετο της Καθημερινής, μιλάει για την περιπέτεια που πέρασε με τις φορολογικές του υποθέσεις και το πως τελικά τον επηρέασε όλη αυτή η ιστορία που πέρασε τα τελευταία χρόνια.

“Αυτό που πέρασα με τα φορολογικά μου προκάλεσε μια καθήλωση πρωτόγνωρη. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να σεβαστώ την δικαιοσύνη και να περιμένω. Αυτό όμως που δεν μπορούσα να φανταστώ ήταν το πόσο επώδυνη και βασανιστική είναι αυτή η περίοδος που ζεις με το στίγμα. Πόσο γερό στομάχι και υπομονή πρέπει να έχεις για να το αντέξεις. Εξελίχθηκε σε μια περίοδο ιδιαίτερης ενδοσκόπησης και είδα ότι ακόμα και σε τόσο ακραίες καταστάσεις υπάρχει μία ευλογία. Ωριμάζεις, γνωρίζεις τα όρια σου, βλέπεις ποιοι άνθρωποι είναι πραγματικά δίπλα σου και μέσα στο συνονθύλευμα αυτό της περιδίνησης γράφεις και ένα τραγούδι... Έχω την αίσθηση ότι πυροδοτήθηκε ένας ορυμαγδός συκοφαντίας που με ξεπερνούσε και ήταν άμεσα επιβαρυντικός και για την ζωή μου, και για την δουλειά μου. Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται απόκληρος μιας κοινωνίας που αγαπάει και τον έχει αγκαλιάσει. Ήταν ένα συναίσθημα πλήρους αποκοπής από τα πάντα, ένα είδος εξορίας”.

Πηγή: Καθημερινή