Ο Θοδωρής Αθερίδης και η Σμαράγδα Καρύδη εκτός από ζευγάρι είναι και πολύ καλοί φίλοι.

Θοδωρή δημιουργείς πάντα δικές σου θεωρίες;
«Η ζωή μου είναι μια διαρκής επινόηση»

Σμαράγδα, πως είναι η ζωή με έναν άνθρωπο σαν το Θοδωρή;
«Δεν είναι μια ζωή γεμάτη εκπλήξεις, αλλά ούτε και βαρετή. Δεν έχω ανάγκη τη διαρκή έκπληξη για να μη βαριέμαι. Βιώνω την καθημερινότητα με ενδιαφέρον. Είναι ωραίο να μη σε κουράζει η βαρετή πλευρά του άλλου γιατί απλά έχει κάτι το συναρπαστικό. Οι διαρκείς εκπλήξεις καταντούν κουραστικές. Η έκπληξη είναι ένα παιχνίδι που εξαρτάται και από τους δύο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ενθουσιάζονται εύκολα»

Παλιότερα, Θοδωρή, έχεις παραδεχτεί ότι αυτό που αγαπάς στη Σμαράγδα δεν είναι η ευφυΐα της, αλλά το ότι είναι ένας καλός άνθρωπος.
«Η Σμαράγδα είναι η πιο έξυπνη γυναίκα που έχω γνωρίσει. Μπορεί να υπερθεμάτισα λέγοντας ότι δεν είναι αυτό που με κάνει να την αγαπάω αλλά η καλοψυχία της για έναν απλό λόγο: είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος με κακούς σκοπούς γίνεται φοβιστικός και απεχθής. Η Σμαράγδα ενώ θα μπορούσε να κερδίσει πράγματα με πονηρό τρόπο, δεν το επιχειρεί. Πάντως να σου πω κάτι; Εγώ αν ήμουν γκόμενα, δεν ξέρω αν θα με γούσταρα»

Γιατί το λες αυτό;
ΘΑ: Έχω κάποιες εμμονές. Κολλάω στην ίδια φράση και λέω συνέχεια τα ίδια.
Σ.Κ.: Μπορεί να λέει το ίδιο αστείο και να επαναλαμβάνει μια φράση σιινεχώς μέχρι που θα μας σπάσει τα νεύρα. Ευτυχώς στη δουλειά του κάνει εντελώς διαφορετικά πράγματα. . .
ΘΑ: Διάβαζα προχθές για το σύνδρομο Ασπεργκερ μπας και το έχω. Είναι ένα είδος περιορισμένου αυτισμού. Από παιδί ήμουν διαφορετικός - όχι ως προς την κοινωνική συμπεριφορά, αλλά τις εμμονές. Φτιάχνω λέξεις που δεν υπάρχουν και κολλάω σε φράσεις και σε αστεία.

Δίνετε την εντύπωση μιας εφηβικής παρέας που περνάει καλά. Που διακωμωδεί και κανιβαλίζει τα πάντα.
Σ.Κ.: Κάνουμε πλάκα με όλα, αυτά υπήρχε από την αρχή της σχέσης μας» δήλωσαν στο Πρώτο Θέμα.