Σαράντα έξι μέρες μετά το θάνατο του αγαπημένου ηθοποιού Στάθη Ψάλτη, ο αδερφός του και επίσης ηθοποιός Γιάννης Ρώτας, δίνει το στίγμα μιας υποβόσκουσας «σφαγής στην οικογένεια Ψάλτη, ένω αναφέρει πως «δεν με νοιάζει αν θα μου κάνουν μήνυση. Είπα το παράπονό μου για τον αδελφό μου, που ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο και θέλω ο κόσμος να ξέρει όλη την αλήθεια για το τελευταίο διάστημα της ζωής του»

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα Espresso, αποκαλύπτει τον λόγο που τον έκανε να μιλήσει εναντίον της Χριστίνας Φιτσάκη και μάλιστα υποστηρίζει ότι ο αδελφός του ήταν «άστεγος» το τελευταίο διάστημα της ζωής του. «Βγήκα από τα ρούχα μου όταν έμαθα ότι ο Στάθης, λίγους μήνες πριν πεθάνει, ήταν χωρισμένος από την τελευταία σύζυγό του.

Το ότι είχαν χωρίσει το έμαθα μετά τον θάνατο του αδελφούλη μου γιατί δυστυχώς κάποια άτομα που ήταν κοντά του και έκαναν τύπου δημόσιες σχέσεις, τα καλύπτανε. Μάλιστα, στην τελευταία του περιοδεία, όπου στον θίασο ήταν και η γυναίκα του, εκείνη χρησιμοποιούσε το επώνυμο Φιτσάκη και όχι Ψάλτη και έμεναν και σε διαφορετικά δωμάτια. Μετά τον χωρισμό τους η κ. Φιτσάκη μετακόμισε σε ένα σπίτι κοντά στη μάνα της στου Ζωγράφου και είχε πάρει όλα τα πράγματά της από εκεί όπου έμεναν με τον αδερφούλη μου» ισχυρίζεται ο ηθοποιός.