Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ανατρεπτικός και του αρέσει να δοκιμάζεται σε νέα πράγματα. Είναι από τους παρουσιαστές που μπορούν να βρίσκονται στο τιμόνι πολλών εκπομπών και το έχει αποδείξει.

Διαβάστε όσα είπε στο περιοδικό "Λοιπόν":

Έχεις παρουσιάσει κατά σειρά ετών πολλές και διαφορετικές εκπομπές. Εσένα τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο στην τηλεόραση;
Είναι ότι γουστάρω εκείνη την εποχή, δεν είναι θέμα επιλογής. Αν μου τη δίνει στο μυαλό, θα το κάνω, αν δεν μου πάει, δεν θα το κάνω, είναι ανάλογα με το πώς είμαι μέσα μου. Μου αρέσει στις δουλειές μου να έχω λόγο, γιατί αλλιώς δεν θα έχει ουσία.

Υπάρχει κάποια εκπομπή που δεν έχεις κάνει;
Είμαι ένας παρουσιαστής παντός καιρού, σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία. Μου αρέσει να αλλάζω. Αν τα καταφέρνω ή όχι, φαίνεται στο αποτέλεσμα. Η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι, αλλά ευχαριστώ πολύ τον θεό και τον κόσμο γι' αυτό που έχει συμβεί, θυμάμαι όμορφα πράγματα: «Όμορφος κόσμος», «Survivor», «Φάρμα», «Πολύ την Κυριακή». Τι να πρωτοπώ; Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Το «Survivor» τώρα το βλέπω όποτε μπορώ, μου αρέσουν αυτά τα κόνσεπτ πολύ, όπως και η «Φάρμα», που έχουν να κάνουν με τη φύση.

Είσαι χορτασμένος από την τηλεόραση, την προβολή, την αναγνωρισιμοτπτα. Τι είναι αυτό που σου λείπει;
Αυτή τη φιλοσοφική ερώτηση μπορεί να μου την κάνει ο ψυχίατρος, είναι μεγάλη κουβέντα... Μου λείπει ψυχική ηρεμία, να σώσω την ψυχή μου, αυτό μου λείπει. Στύβω και πετάω αυτό που δεν πρέπει και κρατάω αυτό που πρέπει.

Καταφέρνεις να έχεις ελεύθερο χρόνο;
Αν θέλεις, πάντα καταφέρνεις να έχεις ελεύθερο χρόνο, εμείς βάζουμε στη ζωή μας την πίεση. Τώρα, όσο ελεύθερο χρόνο έχω, τον αφιερώνω στο γιο μου, που είναι σχεδόν 4 χρονών. Με βλέπει στην τηλεόραση, με παρακολουθεί και λέει συνέχεια: «Μπαμπάς, μπαμπάς! Μπαμπά, να με πάρεις στη δουλειά.