Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ειδήσεις", η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε για την επιθυμία της να αποκτήσει δεύτερο παιδί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύζυγό της και στο παιδί που ήδη έχουν.

Σε ό,τι αφορά τον άνδρα της, Φώτη, και το πως είναι σαν πατέρας, η γνωστή ηθοποιός δηλώνει: "Πιστεύω πως η δική τους σχέση θα αναπτυχθεί λίγο αργότερα, όταν το παιδί θα επικοινωνεί καλύτερα. Προς το παρόν, του λέει «μπαμπά» και ο Φώτης λιώνει".

Σε ερώτηση για το αν η σχέση με τον άνδρα της έχει αλλάξει, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανέφερε πως: "Η δική μας η σχέση είναι ίδια. Χρόνος δεν υπάρχει, αλλά ξέρουμε σαν μεγάλοι άνθρωποι ότι όλα χρειάζονται τον χρόνο τους. Δεν γίνεται να κάνεις παιδί κατ να εξακολουθείς να είσαι όπως παλιά. Χρειάζεται τον χρόνο του το παιδί και για ένα διάστημα αλλάζει τα πάντα. Η σχέση μας και η αγάπη μας είναι ίδιες. θεωρώ όμως ότι, αν ένα ζευγάρι δεν είναι πολύ ερωτευμένο, όταν κάνει παιδί θα έχει πρόβλημα" Μάλιστα, αναφέρθηκε και στη διεθνή καριέρα του συζύγου της στη ροκ σκηνή, και στο αν το πρόγραμμά του επηρεάζει τη σχέση τους:

Υπάρχει περίπτωση να φύγει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά μέχρι τώρα πολύ συνειδητά έχει επιλέξει να λειτουργεί με τους κανόνες της Ελλάδας. Μου αρέσει αυτό που κάνει, γι' αυτό και τον επέλεξα να είναι ο άντρας μου. Και ανυπομονώ να ξανάφυγα, για να αφοσιωθεί σε αυτό στο οποίο είναι καλός, θέλω την υγεία του. Αν χρειαστεί να λείψει, είναι από αυτούς τους σπάνιους άντρες που λέει πως εδώ θέλει να είναι, μαζί μας.

Ερωτηθείσα για το εάν θέλει ένα ακόμη παιδί, η Πηγνελόπη Αναστασοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είμαστε στη διαδικασία, θέλουμε πολύ να κάνουμε δεύτερο παιδί και το προσπαθούμε. Το καλοκαίρι γίνομαι 40 χρόνων και θέλω να κάνω παιδί το συντομότερο - κι όχι ένα, αλλά δυο!"