Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει μίλησε σε συνέντευξή του, στο περιοδικό "Who Magazine", ο Hugh Jackman. Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε πως ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο ενώ προέτρεψε τον κόσμο να εξετάζεται τακτικά.

"Γύριζα τους "X-Men: Days Of Future Past" και η μακιγιέζ μου μου είπε" Έχεις μία μικρή κηλίδα αίματος επάνω στη μύτη σου" και της είπα: "Ναι το ξέρω ήταν από μία μάχη (στην ταινία) και τη χτύπησα κάπως". Και πιστέψτε με, τα 17 χρόνια που παίζω τον Wolverine είχα πολύ πιο μεγάλα σημάδια και κοψίματα. Είμαι πολύ αδέξιος με αυτές τα σιδερένια νύχι...Μία εβδομάδα αργότερα, η μακιγιέζ μου, μου το επεσήμανε ξανά. Και της απάντησα : "Ναι πρέπει να ξεράθηκε και να το ερέθισα (το σημάδι) στο μπάνιο! Αλλά μετά από μία εβδομάδα μου συνέστησε να πάω στον γιατρό.

 Πάντα είναι σοκαριστικό όταν ακούς τη λέξη "καρκίνος". Ωστόσο προσπαθούσα να παραμείνω ψύχραιμος μέχρι τη στιγμή που ο γιατρός μου, Dr Michael Albom μου εξήγησε αναλυτικά τι έχω. Ότι πρέπει να το αντιμετωπίσω. Ότι θα μεγαλώσει και ότι πρέπει να το αφαιρέσω.

Πηγαίνω κάθε τρεις μήνες για εξετάσεις. Αυτή είναι μία νέα πραγματικότητα για μένα. Ο γιατρός μου μου είπε ότι αν αυτός είναι ο σταυρός μου στη ζωή, είμαι πολύ τυχερός!" δήλωσε.

Ο γιατρός του ηθοποιού, Michael Albom, επισημαίνει: "Οι περισσότεροι άνθρωποι με ρωτούν πώς μοιάζει ο καρκίνος του δέρματος. Εγώ τους απαντώ, αν δείτε κάτι πάνω σας που σας φαίνεται παράξενο ή που μεγαλώνει, να πάτε να το τσεκάρετε. Επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Κάντε μία βιοψία αν χρειαστεί!"