Με αφορμή τη θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί και υποδύεται μία τραβεστί, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για το ρατσισμό που υπάρχει στη χώρα μας.

«Στη χώρα μας ενώ λέμε ότι έχουμε προοδεύσει σε πολλά πράγματα, πιστεύω ότι είμαστε πολύ πίσω. Είμαστε ρατσιστές, όχι μόνο με τις τραβεστί, αλλά με ανθρώπους που έχουν ένα περίεργο μάτι ή μύτη. Δεν γεννιούνται όλοι όμορφοι. Κούκλοι και κούκλες. Όλοι έχουν τις ατέλειές τους. Το έχεις δει κιόλας πως οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν αυξηθεί στη χώρα μας. Η αποδοχή του συνανθρώπου μας είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Ένας άνθρωπος που έχει κάνει φυλακή για ένα οικονομικό παράπτωμα, δεν βρίσκει δουλειά. Ή ένας άνθρωπος που δεν είναι εύμορφος ή πολύ παχύς ή τρομερά αδύνατος. Αδυνατούν να αποδεχτούν το διαφορετικό", είπε μιλώντας στο Πρώτο Θέμα και πρόσθεσε:

"Έχουμε μάθει στην Ελλάδα να κράζουμε και να φωνάζουμε. Αλλά για να μην είμαστε άδικοι, ο κοινωνικός ρατσισμός δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Ο Γιαννάκης, ο ένας αδελφός μου στην Αγγλία, όταν ήταν μικρός είχε ένα πρόβλημα με τα ματάκια του. Φορούσε τεράστια γυαλιά, αυτό που λέμε ματομπούκαλα κοροϊδευτικά. Πέρασε μια πολύ δύσκολη εφηβεία στο σχολείο που τον κορόιδευαν όλοι. Μέχρι που βγήκαν οι φακοί επαφής. Και πλέον είναι ένας κούκλος και ένας υπέροχος άνδρας".