Η μητέρα του Έλτον Τζον μίλησε στην Daily Mail για την αποξένωση με τον γιο της και αποκάλυψε την αφορμή της ρήξης τους και εκφράζοντας την πικρία της για τον σύζυγο του.

Όπως αναφέρει η ίδια, παρόλο που είχε υπάρξει μία στοργική μητέρα για αυτόν καθ 'όλη την παιδική του ηλικία, και τον στήριξε σε όλα τα σκαμπανεβάσματα της καριέρας του, ο Έλτον επέλεξε να διακόψει κάθε επαφή μαζί της μετά από έναν καυγά τους.

Η πραγματική αιτία του καυγά τους που οδήγησε στη ρήξη δεν είχε αποκαλυφθεί ποτέ αλλά τώρα η Σέιλα, αποφάσισε να μιλήσει:

«Ναι, είναι 7 χρόνια, τον Ιούνιο. Αλλά ξέρετε, έχω συνηθίσει σε αυτό. Και ήταν όλα τόσο ηλίθια, τόσο ασήμαντα».

Όλα ξεκίνησαν, αποκαλύπτει, όταν ο Έλτον της τηλεφώνησε ξαφνικά και τη διέταξε να κόψει κάθε επαφή με δύο από τους παλαιότερους φίλους τους, τον Μπομπ Χάλεϊ και τον Τζον Ρέιντ με τους οποίους είχε μαλώσει.

Ο Μπομπ Χάλεϊ ήταν οδηγός και προσωπικός βοηθός του Έλτον Τζον, τον οποίο απέλυσε μετά από περισσότερα από 30 χρόνια υπηρεσίας ως μέρος μιας σειράς αλλαγών που έκανε στην ομάδα του.

Ο Τζον Ρέιντ από την άλλη, ήταν μάνατζερ του Έλτον Τζον και αργότερα εραστής του. Ήταν ο άνθρωπος που τον καθοδήγησε από τις πρώτες μέρες της καριέρας του μέχρι την κορυφή.

Η Σέιλα γνώριζε αυτούς τους δύο άνδρες για δεκαετίες, την στήριζαν ιδιαίτερα και τους αγαπούσε! Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να τους αποκόψει από τη ζωή της.

«Του είπα: “δεν θέλω να τους κόψω από τη ζωή μου. Ο Μπόμπ είναι σαν γιος μου και πάντα ήταν εδώ και με πρόσεχε” Ο Έλτον, που δε συνηθίζει να βρίζει, άρχισε να μου μιλάει απαίσια και προς μεγάλη έκπληξή μου, μου είπε ότι με μισούσε. Και στη συνέχεια μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Φανταστείτε! Σε μένα, τη μητέρα του!».

Ωστόσο, παρά τα σκληρά λόγια του Έλτον, η Σέιλα δεν έχει μετανιώσει για την αντίδραση της. «Δεν είμαι άτομο που του αρέσει να το ελέγχουν. Ούτε καν ο ίδιος μου ο γιος. Δεν είχα καμία πρόθεση να εγκαταλείψω τον Τζον και τον Μπομπ επειδή μου το είπε. Μου είπε ότι αγαπάω περισσότερο τον Μπομπ από αυτόν και του απάντησα κι εσύ σκέφτεσαι περισσότερο αυτό το πράγμα που παντρεύτηκες, από τη μητέρα σου.»

Με τον όρο «πράγμα» αναφερόταν στον Ντέιβιντ Φέρνις, χρόνια συνεργάτη και πλέον σύζυγο του Ελτον Τζον.

«Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που του είπα εδώ και 7 χρόνια. Υποθέτω ότι ήταν τρομοκρατημένος, γιατί τόλμησα να τον παρακούσω».

Τα προβλήματα για τη Σέιλα άρχισαν από τη πρώτη μέρα της τελετής συμβίωσης του Ελτον με τον Φέρνις, όταν η ίδια αρνήθηκε να φορέσει καπέλο, χαλώντας έτσι τα σχέδια του Φέρνις που ήθελε να κάνει το γάμο της χρονιάς.

«Με πληροφόρησε η γραμματέας του Φέρνις ότι δε θα είμαι στις φωτογραφίες του γάμου».

Ωστόσο, η ίδια παρά την απέχθεια της για τον σύντροφο του γιου της πιστεύει ότι υπάρχει μέλλον στη σχέση της με τον Ελτον, αφού της έστειλε λευκές ορχιδέες στα 90α γενέθλια της πριν λίγες μέρες, ενώ συνεχίζει να πληρώνει για το σπίτι και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη, ακόμα κι αν δεν έχουν σχέσεις πια.