Η γνωστή ηθοποιός σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε την απώλεια του συζύγου της μόλις στα 34 του χρόνια και πόσο άλλαξε η ζωή της από τότε και ύστερα.
Εκείνη ήτα 29 και εκείνος 34 και ήταν ήδη δέκα χρόνια παντρεμένοι, μάλιστα την περίοδο εκείνη έπαιξαν μαζί στην ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τίτλο «Θίασος» και μετά τα γυρίσματα πέθανε. Ένα βράδυ είχε βγει και έπαθε ανακοπή καρδιάς.
«Υπήρξαν στιγμές που ένιωθα να χάνω τα λογικά μου... Τι θες να σου πω; Ότι ήμουν ράκος; Ήμουν... Δεν καταλάβαινα τι μου έλεγαν, τι έκανα, πού βρισκόμουνα... Κάποιες στιγμές ανάμεσα στην τρέλα υπήρχε η λογική, και είναι αυτό που με κράτησε τελικά. Σε γειώνει θέλοντας και μη... Τι να πούμε; Αυτό δεν υπάρχει... Ήταν τόσο ξαφνικό... Και το σοκ ήταν τόσο μεγάλο γιατί ήταν μικρός. Μόλις 34...». Την ταινία βρήκε το κουράγιο να τη δει μετά από έναν χρόνο. «Στην πρώτη του σκηνή έπεσα κάτω από το κάθισμα. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ το ότι έφυγε ένας τόσο νέος άνθρωπος. Είναι πολύ βαθιά τέτοια τραύματα και δεν επουλώνονται ποτέ. Και είναι και χρήσιμα τελικά... Η εμπειρία αυτή σου δίνει μεγάλες δυνάμεις για να αντέχεις τα πράγματα. Περνώντας κάτι τέτοιο αντιλαμβάνεσαι ότι όλα είναι μάταια. Γι' αυτό και πριν σου είπα ότι το τώρα θέλω να ζήσω. Όταν φεύγει ένας πολύ δικός σου άνθρωπος, αυτό νιώθεις. Ότι δεν υπάρχει τίποτα και πως τον άνθρωπο που χάθηκε τον φέρεις μέσα σου, τον κουβαλάς μαζί σου. Όλα λοιπόν είναι μάταια. Μάταια όχι με την έννοια της παραίτησης. Συνειδητοποίησα πόσο άσκοπο είναι το να επενδύεις. Υπάρχει κάτι πιο μάταιο απ' το χρήμα; Μάθαμε πως είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την ευτυχία. Στους δικούς μου ανθρώπους λέω ας πτωχεύσουμε να δούμε τι θα γίνει. Θα μπορούμε να έχουμε ένα ψωμί; Μια ελιά; Θα τα έχουμε. Με αυτά θα ξαναρχίσουμε... Ούτε στο πένθος κολλάω. Δεν παθαίνω ξανά καταθλίψεις εγώ. Μόλις τη δω να πλησιάζει, παίρνω την τσάντα μου και φεύγω, και την αφήνω μόνη της», δήλωσε στο philenews η Νένα Μεντή.