Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Οσκαρ: Ετσι φτιάχνονται τα χρυσά αγαλματίδια που δεν είναι και τόσο.... χρυσά

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 08:45
0
0
0
0

Αφου διένυσαν πάνω από 2.000 μίλια τα χρυσά αγαλματίδια των Οσκαρ κατέφθασαν στο Λος Αντζελες για να παραδοθούν στους παραλήπτες τους.

Τα χρυσά αγαλματίδια των 34 εκ. καιβάρους 3,6 κιλών φτιάχνονται από ειδικευμένους τεχνίτες του εργαστηρίου R S Owens στο Σικάγο, οι οποίοι έχουν αναλάβει την κατασκευή τους από το 1983 και μετά.

Η αξία των πρώτων υλών για την κατασκευή καθενός από τα χρυσά αγαλματίδια φθάνει τα 796 ευρώ. Παρότι λάμπουν και εξωτερικά είναι καλυμμένα με χρυσό 24 καρατίων το εσωτερικό τους αποτελείται από ένα κράμα κασσίτερου το οποίο φτιάχνεται ειδικά για τα Οσκαρ.

Το υγρό μέταλλο όταν φθάνει στους 300 βαθμούς Κελσίου τοποθετείται στα ειδικά καλούπια. Αφού στερεοποιηθεί και βγει από το καλούπι του το αγαλματίδια κάνει βουτιά σε ένα άλλο μείγμα μετάλλων που του δημιουργεί μια ομοιόμορφη επικάλυψη: Πρώτα κάνει βουτιά στο χαλκό, μετά σε νικέλιο, μετά σε ασήμι και στο τέλος στο χρυσό των 24 καρατίων.Τελευταίο... χέρι το περνούν με ένα βερνίκι που το προστατεύει από τα χτυπήματα και τις γρατζουνιές. Στη συνέχεια συσκευάζονται και πετούν... φρουρούμενα ως το Λος Αντζελες.

Περιττό να αναφερθεί ότι σε οποιοδήποτε μέρος της διαδικασίας αν κάποιο από τα αγαλματίδια δεν βγει τέλειο τότε καταστρέφεται και ξεκινά η κατασκευή ενός καινούριου.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Σχόλια Αναγνωστών

σχετικές ειδήσεις

kolios banner

ellada bulgaria banner

καιρός

xuni oloi oi tomeis 300x250

like us

aspida new banner

follow us

ban 300x250 gr 20150820