5 tips για να ενυδατώνεις σωστά το δέρμα σου τους χειμερινούς μήνες

|
THESTIVAL TEAM

Το δέρμα μας τους χειμερινούς μήνες γίνεται πιο ευαίσθητο και αφυδατωμένο κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του ψυχρού και ξηρού αέρα της ατμόσφαιρας. Μπορεί, μάλιστα, να έχεις παρατηρήσει ότι όσο κι αν ενυδατώνεις το δέρμα σου πρωί-βράδυ, αυτό συνεχίζει να είναι ξηρό και να χρειάζεται έξτρα ενυδάτωση.

Η αλήθεια είναι πως αυτές τις κρύες μέρες το δέρμα χρειάζεται περισσότερη φροντίδα και ενυδάτωση συγκριτικά με το καλοκαίρι, ώστε να διατηρηθούν τα σωστά επίπεδα υγρασίας του. Για να αντιμετωπίσεις την ξηρότητα και την αφυδάτωση και να τονώσεις την επιδερμίδα σου τους μήνες του χειμώνα, είναι καλό να ακολουθήσεις και να τηρήσεις μια ρουτίνα περιποίησης και να δώσεις στον οργανισμό σου τις βιταμίνες και τα συστατικά που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει και να βγει από το κρύο πιο λαμπερός και δυνατός.

Για να «πολεμήσεις» τον χειμώνα και να έχεις βελούδινη και όμορφη επιδερμίδα, ακολούθησε τις συμβουλές που θα βρεις παρακάτω.

Κάνε τακτικά απολέπιση. «Η σωστή απολέπιση παίζει βασικό ρόλο στη λάμψη της επιδερμίδας, καθώς αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπει στα νέα και υγιή κύτταρα του δέρματος να φτάσουν στην επιφάνεια», επισημαίνει η δερματολόγος, Dr Sturnham.

Επίλεξε προσεκτικά το καθαριστικό προσώπου. Για να αποφύγεις την έξτρα αφυδάτωση τον χειμώνα, θα πρέπει να αποφύγεις τα σαπούνια με άρωμα ή αυτά που περιέχουν αλκοόλ, διότι ερεθίζουν την επιδερμίδα.

Να ενυδατώνεις συστηματικά το δέρμα σου όλο τον χρόνο. Εκτός από το πρωί και το βράδυ, καλό είναι να ενυδατώνεις το δέρμα σου και όποτε εσύ νιώθεις ότι το έχεις ανάγκη. Επίλεξε μία ενυδατική κρέμα με βιταμίνη Ε και aloe vera, η οποία θα ανακουφίσει και θα ενυδατώσει πολύ καλά την επιδερμίδα σου.

Επίλεξε τα σωστά προϊόντα περιποίησης ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου. Έχεις μεικτή, λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα; Απάντησε σε αυτήν την ερώτηση και αγόρασε το κατάλληλο προϊόν για σένα.

Να τρως και να κοιμάσαι καλά για να έχεις πάντα υγιές δέρμα. Μην υποτιμάς την αξία της σωστής διατροφής και του ύπνου. Κατανάλωσε υγιεινές τροφές, γεμάτες βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά. Επίσης, φρόντισε να πίνεις 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως και ελάττωσε την κατανάλωση καφεΐνης και αλκοόλ. Και μην ξεχνάς τον ύπνο. Είναι αυτός που βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων σου.

Πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.