Τα κορίτσια λατρεύουμε να έχουμε περιποιημένα νύχια, είτε πηγαίνουμε σε nail bar, είτε τα περιποιούμαστε μόνες μας. Είναι κι αυτή μια μικρή χαρά της ζωής για όλες εμάς. Παραδέξου το, όσες φορές έχεις κάνει ένα καλό μανικιούρ μόνη σου στο σπίτι καταλήγεις να το φωτογραφίζεις για να το ανεβάσεις στο Instagram ή να το στείλεις στην κολλητή σου να σου πει τη γνώμη της. Και πολύ καλά κάνεις θα σου πούμε εμείς.

Ωστόσο,σύμφωνα με το teen.queen.gr, είναι πιθανό να κάνεις κάποια λάθη κατά τη διαδικασία περιποίησής τους, τα οποία μακροπρόθεσμα θα έχουν αντίκτυπο στην υγεία των νυχιών σου. Είναι μερικές κακές συνήθειες, που ίσως να μην ξέρεις ότι είναι βλαβερές. Μην τρομάζεις! Εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ποια είναι τα λάθη που κάνεις, ώστε να μην καταλήξεις να έχεις αδύναμα και εύθραυστα νύχια.

Τα νύχια σου είναι πάντα βαμμένα. Αν είσαι nail addict και δεν αντέχεις ούτε μία μέρα χωρίς βαμμένα νύχια, πρέπει να το σταματήσεις. Είναι καλό να αφήνεις άβαφα τα νύχια σου για μερικές μέρες (μία εβδομάδα είναι ιδανικό διάστημα), ώστε να «αναπνέουν» και να μην είναι αδύναμα.

Χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα ασετόν για να τα ξεβάψεις. Το να αλλάζεις πολύ συχνά το χρώμα των νυχιών σου σημαίνει ότι τα ξεβάφεις και άρα χρησιμοποιείς ασετόν. Η ακετόνη έχει την ικανότητα να αφυδατώνει τα νύχια, να τα ξεφλουδίζει και μερικές φορές να οδηγεί σε μολύνσεις. Αν και έχεις πιάσει το νόημα, εμείς θα στο πούμε πάλι. Άσε άβαφα τα νύχια για αρκετές μέρες, ώστε να ξεκουραστούν.

Σπάει το νύχι ή ξεβάφει και περνάς αμέσως μία στρώση βερνίκι για να το καλύψεις. Σταμάτα να κατηγορείς για αυτό που σου συμβαίνει το βερνίκι νυχιών. Έτσι κι αλλιώς μετά από αρκετές μέρες το χρώμα θα χάσει τη λάμψη του ή θα ξεφτίσει. Αν θες να γλιτώσεις από αυτό, μην ξεχνάς πριν περάσεις το βερνίκι να χρησιμοποιείς μία βάση για να κρατήσεις περισσότερο το μανικιούρ σου.

Κουνάς για αρκετή ώρα το μπουκαλάκι με το βερνίκι νυχιών. Είναι λάθος! Όταν ανακινείς το βερνίκι δημιουργούνται φυσαλίδες αέρα, οι οποίες κολλούν στη βάση του νυχιού και το βερνίκι φαίνεται ανομοιόμορφο.