Η ωορρηξία συμβαίνει, όταν ένα ωάριο, που είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί, απελευθερώνεται από την ωοθήκη και εισέρχεται στη σάλπιγγα.

Σε γυναίκες με τακτικό κύκλο 28 ημερών, η ωορρηξία συνήθως συμβαίνει τη 14η ημέρα. Εάν ο κύκλος σας είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος σε διάρκεια το πιθανότερο είναι να αλλάζουν και οι μέρες της ωορρηξίας.

Είτε προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, είτε θέλετε να γνωρίζετε καλύτερα τα σημάδια που σας στέλνει το σώμα, υπάρχουν ορισμένες χαρακτηριστικές ενδείξεις της ωορρηξίας που πρέπει να προσέξετε.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές, σύμφωνα με το onmed.gr:

Οι ενοχλήσεις χαμηλά στην κοιλιά στο σημείο που είναι οι ωοθήκες, είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα ότι είστε στις πρώτες μέρες της ωορρηξίας.

Πρησμένο στήθος και ευαισθησία στις θηλές.

Τα αυξημένα επίπεδα προγεστερόνης, τις ημέρες της ωορρηξίας, προκαλούν κατακράτηση υγρών ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι περισσότερες γυναίκες λίγο πριν την ωορρηξία βιώνουν σημαντικές αλλαγές στη θερμοκρασία του σώματός τους, η οποία ωστόσο επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα με το που θα αδιαθετήσουν.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό « Human Reproduction», αναφέρει ότι το 24% των γυναικών έχουν αυξημένη διάθεση για σεξ τις ημέρες της ωορρηξίας.

Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας η ποσότητα των κολπικών υγρών η οσμή και το χρώμα (που μπορεί να κυμαίνεται από καθαρό έως γαλακτώδες λευκό), μπορεί να ποικίλει. Αμέσως μετά, μειώνεται η παραγωγή βλέννας στον τράχηλο και τα υγρά είναι πιο πηχτά και θαμπά.