Περιποιούμαστε το πρόσωπό μας με τόσα τονωτικά κοκτέιλ καθημερινά (οροί, ενυδατικές και αντιγηραντικές κρέμες, μάσκες, θεραπείες, και πόσα ακόμα...) που αμελούμε ξεκάθαρα το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα μας. Για παράδειγμα τα χέρια, το ντεκολτέ, οι ώμοι και το πίσω μέρος του κορμιού μας έχουν δικαίωμα για περιποίηση, κάτι που εμείς τους την στερούμε απροκάλυπτα.

Μεγαλώνοντας νιώθουμε άσχημα όχι μόνο για τις ρυτίδες στο πρόσωπό μας αλλά και για εκείνες που διαγράφονται στο λαιμό μας. Σύμφωνα με το βιβλίο της διάσημης συγγραφέως και παραγωγού Nora Ephron με τίτλο «I Feel Bad About My Neck», οι μητέρες στη Γαλλία συμβουλεύουν τις κόρες τους να περιποιούνται ακόμη και την επιδερμίδα τους κάτω από τις θηλές, ενώ οι δερματολόγοι υποστηρίζουν πως πρέπει να συνδυάζουμε τη ρετινόλη και τη βιταμίνη C για τις κρέμες των χεριών μας.

Γιατί, λοιπόν, όλες εμείς δίνουμε έμφαση μόνο στην επιδερμίδα του προσώπου μας; «Το πρόσωπό μας λέει ψέματα ενώ ο λαιμός μας πάντα την αλήθεια», παρατηρεί η Nora Ephron . Λαμβάνοντας υπόψη την ζημιά που προκαλεί ο ήλιος όχι μόνο στο πρόσωπό μας αλλά και στα χέρια, το λαιμό και τους ώμους μας, απαιτείται αναμφισβήτητα ιδιαίτερη προσοχή προκειμένου να περιορίσουμε τη φθορά».

Σε πολλά κέντρα οι θεραπείες που εφαρμόζονται στο πρόσωπο (όπως μάσκες, πίλινγκ, οροί, λέιζερ κλπ), εφαρμόζονται επίσης και στο υπόλοιπο σώμα. Προσαρμοσμένες θεραπείες για την πλάτη και το ντεκολτέ κάνουν θραύση στο εξωτερικό (θεραπείες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις νύφες) παρέχοντας ενυδάτωση, σύσφιξη και αναδόμηση του δέρματος που τόσο πολύ έχει ανάγκη!

Πηγή: plus.queen.gr