Ο οίκος Gucci σταματάει να βγάζει φυσικές γούνες

|
THESTIVAL TEAM

Η νέα πολιτική της εταιρείας θα τεθεί σε ισχύ από τη συλλογή Άνοιξη 2018.

«Ο Gucci δεν θα χρησιμοποιεί και δεν θα προωθεί τη γούνα ζώων. Ως δέσμευση και χάρη σε μια μακροχρόνια συνεργασία με την LAV και την Humane Society, ο Gucci υιοθετεί τη φιλοσοφία χωρίς γούνα η οποία και επικεντρώνεται στην σκληρότητα που υφίστανται τα γουνοφόρα ζώα, τόσο στην άγρια παγίδευσή τους όσο και στη βιομηχανία γουνοποιίας», αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωση του.

Επίσης, τα ρούχα με γούνα της Gucci θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την ενίσχυση των οργανώσεων LAV και Humane Society.

«Πιστεύετε ότι το να χρησιμοποιείς γούνα σήμερα είναι ακόμα σύγχρονη;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του οίκου Marco Bizzarri. «Δεν νομίζω ότι είναι ακόμα σύγχρονο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε να μην το κάνουμε αυτό. Είναι λίγο ξεπερασμένο. Η δημιουργικότητα μπορεί να στραφεί σε πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις έναντι της χρήσης γούνας», συμπλήρωσε.

Η απόφαση του Gucci για την αφαίρεση γούνας από τις συλλογές του είναι μέρος του νέου 10ετούς σχεδίου βιωσιμότητας Culture of Purpose της εταιρείας, το οποίο περιλαμβάνει επίσης τη δέσμευση να συνεισφέρει ένα εκατομμύριο ευρώ ως ιδρυτικός συνεργάτης της Πρωτοβουλίας Ενδυνάμωσης Κοριτσιών της UNICEF.

«Η απόφαση της Gucci είναι μια στιγμή που αλλάζει το παιχνίδι στη βιομηχανία της μόδας», σημείωσε ο PJ Smith, ανώτερος διευθυντής της πολιτικής μόδας για την Humane Society.

Πηγή: reader.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.