Οι ανάγκες του δέρματός μας διαφέρει από εποχή σε εποχή. Άλλες είναι το χειμώνα κι άλλες το καλοκαίρι.

Οι περισσότερες από μας που έχουμε την ίδια ενυδατική κρέμα όλο το χρώμα νιώθουμε την επιδερμίδα μας πιο αφυδατωμένη και πιο ξηρή τώρα το καλοκαίρι.

Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να αλλάξουμε κρέμα!

Εμείς παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε τα κριτήρια εκείνα που πρέπει να έχεις υπόψιν προκειμένου να αγοράσεις την σωστή ενυδαστική κρέμα για την επιδερμίδα σου.

• Πρέπει να ζητήσετε την γνώμη του ειδικού για να σας πει με σιγουριά τι τύπο επιδερμίδας έχετε. Μόνο έτσι θα ξεκινήσουμε σωστά.
• Έχει ζέστη κι έχετε κι άγχος; Το δέρμα σας επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Οπότε καλό είναι να επιλέξετε 2- 3 δείγματα από κρέμες και να τα δοκιμάσετε μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά. Μία κρέμα που κάνει σε σας, σε κάποια άλλη δεν κάνει.
• Πρέπει να διαβάσετε τα συστατικά της κάθε κρέμας. Πρέπει να μάθετε δηλαδή αν περιέχονται χημικές ουσίες και parabens. Είναι πολυ σημαντικό να τα γνωρίζετε όλα αυτά για να δείτε αν ταιριάζουν στο δέρμα σας.
• Απλώστε κρέμα στο πρόσωπό σας κι όχι στο χέρι σας για να δείτε την υφή της. Μερικές κρέμες τώρα το καλοκαίρι αφήνουν μεγάλη ποσότητα λιπαρότητας.