Αν θέλετε να διαπιστώσετε ποια είναι η θέση των γυναικών στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία δεν έχετε παρά να δείτε τα 10 κορυφαία τραγούδια στη λίστα των 100 πιο δημοφιλών τραγουδιών του Billboard.

Αυτή τη στιγμή, όπως σημειώνει το περιοδικό Glamour, στα δέκα πρώτα τραγούδια της λίστας, βρίσκεται μόνο ένα με ερμηνεύτρια γυναίκα. Πρόκειται για το τραγούδι που ερμηνεύει η Αλέσια Κάρα κι αυτό όχι μόνη της, αλλά μαζί με τον Zedd.

Κι αυτό λέει κάτι, σημειώνει το περιοδικό. Και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι τα ραδιόφωνα δεν παίζουν αρκετά τα τραγούδια με γυναίκες ερμηνεύτριες και ότι η αγορά δεν υποστηρίζει αρκετά τις γυναίκες μουσικούς, πράγμα που σημαίνει, όπως λέει, ότι οι άνθρωποι δεν ασχολούνται πολύ μαζί τους.

Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα πίσω από αυτό που συμβαίνει, σημειώνει το Glamour, και όπως λέει, έχει να κάνει με την σεξιστική αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες τραγουδιστές, αφού η μουσική βιομηχανία πιστεύει ότι οι άντρες καλλιτέχνες αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής.

Έτσι τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με τις γυναίκες τραγουδίστριες μόνο όταν πρόκειται για μόδα ή για την προσωπική τους ζωή.