Ο ήλιος καίει αυτό το μήνα και τα αντιηλιακά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Σίγουρα πολλές από μας όταν ανοίγουμε τις τσάντες θαλάσσης μας, βρίσκουμε περσινά αντιηλιακά τα οποία φυσικά και παίρνουμε μαζί μας και βάζουμε από αυτά αντί να τα πετάξουμε. Είναι σωστό αυτό; Μπορεί να προκληθεί πρόβλημα στην επιδερμίδα μας; Απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις απαντήσεις τους και τις πολύτιμες συμβουλές τους.

Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα για το παλιό αντηλιακό. Ποιο είναι αυτό; Η αλλοίωσή της σύστασής του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην απλώνεται ομοιόμορφα στο κορμί μας. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν παρέχει απόλυτη προστασία, ακόμη κι αν τα μεμονωμένα ενεργά συστατικά του παραμένουν αναλλοίωτα.

Ένα παλιό αντηλιακό μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν δηλαδή η επιδερμίδα σου κοκκινίζει με το παραμικρό κι είσαι ανοιχτόχρωμη, καλύτερα να αγοράσεις καινούριο για να μην έχεις πρόβλημα και τρέχεις στους δερματολόγους.
Παράλληλα, η έκθεση του προϊόντος σε υψηλές θερμοκρασίες και η επαφή του με την άμμο, τα βρώμικα χέρια κ.λπ. μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βακτηρίων.

Συνήθως, η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι 12 μήνες.