Παιδί και κουνούπια: Εξοντώστε τα με φυσικούς τρόπους

|
THESTIVAL TEAM

Τα κουνούπια είναι το έντομο του καλοκαιριού και δυστυχώς κάποιες φορές είναι αναπόφευκτα τα τσιμπήματά τους. Τι γίνεται όμως όταν τα τσιμπήματα από κουνούπια είναι πολλά κι έχετε μικρό παιδί στην οικογένεια; Παρακάτω θα δείτε τους φυσικούς τρόπους εξόντωσής τους, έτσι όπως μας τους παρουσίασαν οι ειδικοί.

1.Κουνουπιέρα

Σε περίπτωση που έχετε μωράκι η κουνουπιέρα είναι η πιο safe επιλογή από πολλές απόψεις. Μπορεί να μπει στο βρεφικό /παιδικό κρεβατάκι και στο καροτσάκι.

2. Ρούχα

Έχει αποδειχθεί ότι τα σκούρα ρούχα ελκύουν τα κουνούπια διότι δεσμεύουν τη θερμότητα που είναι αγαπητή στα συγκεκριμένα έντομα. Ρούχα με έντονα χρώματα, ιδίως λουλουδιών πρέπει να αποφεύγονται. Προτιμούνται τα ανοιχτόχρωμα ρούχα.

3. Κλιματιστικά και ανεμιστήρες

Οι θερμοκρασίες είναι κατάλληλες για αυτές τις μεθόδους! Ο δροσερός αέρας είναι εχθρός των κουνουπιών, γι αυτό η χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων (ιδίως της οροφής) απωθεί τα κουνούπια. Ωστόσο θέλει προσοχή στη ρύθμιση της θερμοκρασίας για να μην πέφτει πάνω στο μωρό και κρυώσει.

4. Αρώματα

Απέφυγε όσο μπορείς αρώματα με έντονη μυρωδιά ιδιαίτερα λουλουδιών γιατί ελκύουν πώς και πώς τα κουνούπια.

5. Κατανάλωση τροφών με κάλιο

Η λήψη τροφών με πλούσιο κάλιο (π.χ. μπανάνα) προκαλεί παραγωγή γαλακτικού οξέος που ελκύει τα κουνούπια!

6. Σήτες

Η τοποθέτηση ειδικών πλεγμάτων (σήτες) στα παράθυρα και τις πόρτες είναι ένας πρακτικός τρόπος να κρατούνται τα κουνούπια έξω από το σπίτι

7. Λαμπτήρες

Οι λαμπτήρες κίτρινου χρώματος ελκύουν λιγότερο τα κουνούπια.

8. Εντομοαπωθητικά

Κυκλοφορούν στη αγορά διάφορα εντομοαπωθητικά σε διάφορες μορφές που έχουν σαν βάση διάφορα βότανα και φυτά και που είναι κατάλληλα από βρεφική ηλικία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.