Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου στην εγκυμοσύνη; Οι ειδικοί απαντούν

|
THESTIVAL TEAM

«Να βάψω ή όχι τα μαλλιά»; Είναι η πιο συχνή ερώτηση που κάνει μία γυναίκα που διανύει την περίοδο της εγκυμοσύνης της. Οι απόψεις χρόνο με το χρόνο διίστανται. Οι μισοί γυναικολόγοι λένε ναι και οι άλλοι μισοί όχι με αποτέλεσμα οι γυναίκες να μην ξέρουν τι να κάνουν.

«Οι περισσότερες, μόνιμες ή μη, βαφές περιέχουν χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια και δεν έχουν δείξει να είναι τα τοξικά στις δόσεις που χρησιμοποιούνται για τη βαφή των μαλλιών. Αν όμως σας φοβίζει να κάνετε βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη, καλύτερα τους πρώτους μήνες να κάνετε ανταύγειες, που χρωματίζουν τις τρίχες χωρίς να έρχονται σε επαφή με το δέρμα του κεφαλιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ Lesley Regan.

Αν ωστόσο ο γυναικολόγος σας, σας συμβουλεύσει να τις αποφύγετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις φυτικές που υπάρχουν στα φαρμακεία ενώ μπορείτε να κάνετε ανταύγειες που δεν επηρεάζουν τη ρίζα. Αυτό φυσικά το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί αποκλειστικά και μόνο από τον γυναικολόγο σας ο οποίος γνωρίζει και πολύ καλά την κατάσταση της εγκυμοσύνης σας αλλά και του οργανισμού σας. Μην κάνετε του κεφαλιού σας. Συμβουλευτείτε τον.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.