Το ξανθό χρώμα είναι το απόλυτο χρώμα για μία γυναίκα ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Είναι λαμπερό και τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω του ειδικά αν η επιδερμίδα είναι σταρένια και ηλιοκαμένη.

Ταυτόχρονα όμως είναι δύσκολο να πετύχει, ειδικά αν μία γυναίκα έχει φυσικό σκούρο μαλλί. Όταν όμως ο κομμωτής κάνει το θαύμα του θα πρέπει το χρώμα να διατηρηθεί και σε αυτό μεγάλο ρόλο θα παίξει και η δική σας συμμετοχή.

Σας παρουσιάζουμε αυτά που δεν πρέπει να κάνετε αν είστε ξανθιά!

  • Μη λούζεστε μέρα παρά μέρα. Το συχνό λούσιμο καταστρέφει το λαμπερό χρώμα που έχετε την πρώτη μέρα του κομμωτηρίου. Προσπαθήστε να μην βρέχετε τα μαλλιά σας και φροντίστε να λούζεστε 2 φορές την εβδομάδα.
  • Αν είστε κολυμβήτρια, μη βουτάτε τα μαλλιά σας στη θάλασσα ή ακόμη και στην πισίνα. Μάλιστα καλό θα είναι τώρα το καλοκαίρι να φοράτε το καπέλο σας αν κάθεστε στον ήλιο και να προμηθεύεστε αντιηλιακό για τα μαλλιά.
  • Μην αγοράζετε σαμπουάν για κανονικά ή ξηρά μαλλιά. Πρέπει να προμηθευτείτε το μωβ σαμπουάν που διατηρεί τη λάμψη. Χρησιμοποιήστε το εναλλάξ. Τη μία από τις δύο φορές που λούζεστε γιατί και η συχνή χρήση του δεν κάνει καλό.
  • Μην κάνετε το λάθος και βάψετε μόνες σας το μαλλί. Θα γίνει κίτρινο και μετά για να επανέλθει θέλει ταλαιπωρία πράγμα που δεν το θέλετε για το μαλλί σας.