Μπορεί το καλοκαίρι οι ιώσεις και τα κρυολογήματα να είναι σπάνια ωστόσο υπάρχουν παιδάκια που αρρωσταίνουν από «κακές συνήθειες». Τι εννοούμε; Μπορούμε να μεταφέρουμε μικρόβια μέσα στο σπίτι και ιούς οι ίδιοι και κατά συνέπεια και το παιδί μας γι’ αυτό παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις 4 απλές καθημερινές συνήθειες που θα εξασφαλίσουν υγεία στα παιδιά μας.

1. Δεν ξεχνάμε να πλένουμε τα χέρια μας
Το πλύσιμο των χεριών ανα τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας και για την προστασία του οργανισμού μας. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά να πλένουν σωστά τα χέρια τους με αντισηπτικό σαπούνι και νερό. Το καλοκαίρι τα παιδιά περνούν πολλές ώρες του χρόνου τους έξω από το σπίτι είτε παίζοντας, είτε στη θάλασσα και όπως είναι αναμενόμενο έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια.

2. Πλένουμε πολύ καλά τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και κρατάμε την κουζίνα μας καθαρή
Είναι η συμβουλή που δίνει κάθε σωστός γιατρός στη μαμά προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία του παιδιού της και κατά συνέπεια όλης της οικογένειας. Για να διασφαλίσουμε ότι θα μείνουμε μακριά από ασθένειες, πρέπει καθημερινά να καθαρίζουμε την κουζίνα , όσο περισσότερο γίνεται. Οι λερωμένοι πάγκοι είναι οι αγαπημένες εστίες για τα μικρόβια και αν δεν πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε καθημερινά, η υγεία μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

3. Δεν ξαπλώνουμε ποτέ στο κρεβάτι με τα ρούχα και αλλάζουμε συχνά σεντόνια
Πολλοί από μας κάνουμε το λάθος να γυρίζουμε σπίτι και να ξαπλώνουμε στα καθαρά σεντόνια με τα ρούχα. Μεγάλο λάθος γιατί μεταφέρονται μικρόβια. Αφήστε που αν σας δει το παιδί σας να το κάνετε αυτό θα το μιμηθεί. Το καλοκαίρι που δεν έχουμε τα παπλώματα και τις περισσότερες φορές στο κρεβάτι υπάρχει μόνο ένα σεντόνι, είναι πιο εύκολο να λερωθεί και πρέπει αν μεριμνούμε ώστε να το αλλάζουμε συχνά.

4. Βγάλτε τα παπούτσια μέσα στο σπίτι
Τα παπούτσια είναι ο μεγαλύτερος φορέας μικροβίων. Αποφύγετε να τα φοράτε μέσα στο σπίτι. Βγάλτε τα στην εξώπορτα και καθαρίστε τα αμέσως για την επόμενη φορά.