Όσο περνάει ο καιρός τα ρούχα με τη χρήση τους αρχίζουν και παλιώνουν και γίνονται πιο ευαίσθητα στο πλύσιμο. Από τα πιο ανθεκτικά είναι τα τζιν αλλά κι αυτά θέλουν την προσοχή τους μιας και μετά από πολλά πλυσίματα αφού τα σιδερώσουμε νιώθουμε ότι έχουν «μπει». Εμείς σήμερα θα σας αποκαλύψουμε το μυστικό για να μην ξανασυμβεί.

Να θυμάσαι πάντα πως πρέπει να πλένεις το τζιν στο χέρι, με κρύο νερό και μάλιστα από την ανάποδη πλευρά. Μετά το πλύσιμο, μάλιστα, μην ξεχάσεις να το τεντώσεις καλά, κρατώντας από τη μια μεριά τα μπατζάκια και από την άλλη τη ζώνη του. Ακόμα, απόφυγε το στεγνωτήριο και τον ήλιο, αλλά προτίμησε να στεγνώσει με φυσικό τρόπο στη σκιά. Ειδικά τώρα πια που ο ήλιος καίει.

Μερικά extra tips:

- Μην πλένεις το τζιν σου μετά από κάθε χρήση, καθώς πολύ σύντομα θα καταστραφεί. Καλό θα ήταν να το πλένεις μετά από περίπου 4-5 χρήσεις. Εκτός φυσικά αν καθίσεις σε εξωτερικό χώρο πχ στο γρασίδι ή στην αμμουδιά.

- Για τοπικούς, μικρούς λεκέδες προτίμησε να χρησιμοποιήσεις τα ειδικά καθαριστικά λεκέδων και να αποφεύγεις με αυτόν τον τρόπο το... έκτακτο πλύσιμό του.

- Αν πρέπει να το βάλεις στο πλυντήριο, επίλεξε το πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα.