Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα για έναν οδηγό, από το να κλειδωθεί έξω από το όχημά του ενώ τα κλειδιά, βρίσκονται κάπου μέσα στο όχημα. Πολλοί το έχουν πάθει και αρκετοί ακόμα ίσως βρεθούν στην άβολη αυτή θέση.

Στο διαδίκτυο, υπάρχουν αρκετά βίντεο μέσω των οποίων παρέχονται συμβουλές και tips για το πώς θα ανοίξετε την πόρτα του τετράτροχου, με βοήθεια από τρίτους ή όχι.

Όπως σημειώνεται στο βίντεο από το Consumer Reports, αρχικά δεν πρέπει να πανικοβληθείτε. Αν είσαστε κοντά σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, εκεί έχουν τα κατάλληλα εργαλεία – ένα που μοιάζει και φουσκώνει σαν μπαλόνι, το τοποθετείτε στη πόρτα έτσι ώστε να δημιουργηθεί άνοιγμα από όπου θα περάσει ένας γάντζος και με τις κατάλληλες κινήσεις θα ανοίξει τη πόρτα.

Αυτό μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας, τοποθετώντας μια σφήνα, ή ένα κατσαβίδι στην πόρτα (όπως βλέπετε στα παρακάτω βίντεο που αλιεύσαμε από το youTube) από όπου μπορείτε να γλιστρήσετε μέσα ένα σίδερο με γάντζο.

Αν βρίσκεστε σε τοποθεσία που δεν υπάρχει κοντά βενζινάδικο, μπορείτε να καλέστε την αστυνομία ή την ασφαλιστική σας (εκείνοι θα καταφέρουν να το ανοίξουν αλλά πιθανόν να σας κοστίσει). Επιπλέον, υπάρχουν και εφαρμογές (app), μέσω των οποίων μπορείτε να ξεκλειδώσετε το αυτοκίνητό σας!

Πηγή: gonews.gr