Η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E πληροφορεί τους καταναλωτές σχετικά με εκτέλεση προγράμματος προληπτικού ελέγχου του αερόσακου του συνοδηγού αυτοκινήτων TOYOTA, μοντέλα Avensis, Corolla και Yaris ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το εργοστάσιο κατασκευής, το πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου για τον αερόσακο συνοδηγού αφορά επιπλέον 13.782 οχήματα, μοντέλα παραγωγής από 05 Φεβρουαρίου 2001 έως 05 Ιουλίου 2011.

Υπενθυμίζεται ότι τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αερόσακους συνοδηγού (ονομαζόμενοι από την Takata ως SPI, PSPI, PSPI-L), που περιέχουν ως προωθητικό υλικό νιτρικό αμμώνιο χωρίς παράγοντα κατακράτησης υγρασίας.

Στα οχήματα αυτά έχει στο παρελθόν αντικατασταθεί ο αερόσακος του συνοδηγού, στα πλαίσια της πρώτης φάσης της ανάκλησης που πραγματοποιεί ο κατασκευαστής για αυτόν τον λόγο. Σύμφωνα με αναφορές του κατασκευαστή ΤΑΚΑΤΑ, μετά από μακροχρόνια έκθεση του οχήματος σε συνθήκες υψηλής απόλυτης υγρασίας και υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος, το προωθητικό υλικό του πυροκροτητή του αερόσακου ενδέχεται βαθμιαία να αποδομηθεί.

Σαν αποτέλεσμα, σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, υπάρχει το ενδεχόμενο ο πυροκροτητής να διαρραγεί και μεταλλικά θραύσματα να εκτοξευτούν στο εσωτερικό του οχήματος, προκαλώντας σοβαρό τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος στον αερόσακο συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).

Πηγή: gonews.gr