Η BMW παρουσιάζει δύο αποκλειστικές εκδόσεις στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της. Το i3s Edition RoadStyle σε χρώμα Fluid Black και την έκδοση i8 Ultimate Sophisto σε Coupe και Roadster.

Η έκδοση i8 Ultimate Sophisto θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό 200 μονάδων παγκοσμίως και θα σηματοδοτήσει το τέλος παραγωγής για το πιο επιτυχημένο plug-in υβριδικό σπορ αυτοκίνητο στον κόσμο. Το i3s Edition RoadStyle διαθέτει εξωτερική βαφή Fluid Black με εξωτερικές λεπτομέρειες E-Copper περιμετρικά. Οι ζάντες αλουμινίου διπλών ακτίνων των 20 ιντσών είναι σε Jet Black απόχρωση. Το εσωτερικό διαθέτει φυσικό δέρμα Dalbergia Brown με μαλακή ξύλινη επένδυση Dark Oak και αποκλειστικά προσκέφαλα κεντημένα με το λογότυπο “Edition RoadStyle”. Το i3s τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα eDrive που παράγει 181 ίππους και μπόλικη ροπή από το 0. Μια μπαταρία 120 Ah / 42,2 kWh επιτρέπει αυτονομία της τάξης των 246 km και 0-100 km/h σε 6,8 sec.

Η BMW λέει ότι η i8 Ultimate Sophisto Edition είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία ενός πολύ ιδιαίτερου αυτοκινήτου. Τόσο το i8 Coupe όσο και το Convertible διαθέτουν μεταλλική βαφή Sophisto Grey με λεπτομέρειες E-Copper και ακτινωτές ζάντες αλουμινίου BMW i 20 ιντσών, όπως και λεπτομέρειες επίσης σε πρόσοψη και πλευρές. Η τρίτη πόρτα είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα ενώ η μεσαία κονσόλα υιοθετεί απόχρωση Shadowline. Οι δαγκάνες των φρένων είναι επίσης βαμμένες σε High-gloss Black και διαθέτουν μπλε λεπτομέρειες και λογότυπα BMW i. Οι πλαϊνές πλάκες εμφανίζουν τις λέξεις “Ultimate Sophisto Edition”, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει η ένδειξη “1 από τα 200”.

Πηγή: newsauto.gr