Η Peugeot Μ. Βρετανίας εξέλιξε μία ειδική έκδοση του crossover μοντέλου της, 3008, με σκοπό να διασχίσει την φημισμένη διαδρομή Ho Chi Minh στο Βιετνάμ.

Η one-off έκδοση του Peugeot 3008 αποτέλεσε και το μέσο μεταφοράς των τριών παρουσιαστών της εκπομπής «Top Gear», οι οποίοι ήθελαν να ανακαλύψουν μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει το γαλλικό μοντέλο, που διαθέτει το σύστημα Advanced Grip Control.

Ως βάση για την δημιουργία του συγκεκριμένου 3008 χρησιμοποιήθηκε η έκδοση 1.6 PureTech GT Line των 180 ίππων, η οποία όπως τροποποιήθηκε καταλλήλως. Πιο αναλυτικά, τοποθετήθηκαν ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά Cooper AT3, εμπρός προστατευτική ποδιά, αλουμινένια σχάρα οροφής με ενσωματωμένους προβολείς LED, σχάρα ποδηλάτου, ενώ φυσικά δεν έλειπε η απαραίτητη πτυσσόμενη σκηνή οροφής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο David Peel, Γενικός Διευθυντής της Peugeot Μ. Βρετανίας: «H συγκεκριμένη έκδοση εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την πρακτικότητα και την εκτός δρόμου ικανότητα του 3008. Με τις ελάχιστες τροποποιήσεις που έγιναν κατάφερε να ξεπεράσει δύσκολα τερέν, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητες του συστήματος Advanced Grip Control».

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (Normal, Snow, Mud, Sand και ESP Off) και λειτουργεί σε συνεργασία με το σύστημα υποβοήθησης κατάβασης σε έδαφος με κλίση (Hill Assist Descent).

Πηγή: newsauto.gr